І на прокуратуру буває «проруха»

І на прокуратуру буває «проруха»

26 січня працівники карного розшуку затримали екс­працівника Львівської прокуратури — органу, який фактично курує дотримання законності правоохоронців. І не просто «взяли», а під час спецоперації з затримання автозлодіїв! За словами провідного львівського журналіста­криміналіста Миколи Савельєва, хлопчина був задіяний «у дуже гнилій оборудці». А викрадений був автомобіль у родички, за чутками, одного з львівських високопосадовців прокуратури. Щоправда, бандюги цього не знали.

Зірка бандероллю

Зірка бандероллю

Днями з Лондона Ані Лорак бандероллю отримала металеву блискучу зірку і привітання з перемогою в конкурсі Eurovision Song Contest Radio (інтернет–радіо пісенного конкурсу Євробачення). Ви­являється, в Лондоні у «Євробачення» є свій фан–клуб і свої нагороди. Уже третій рік поспіль меломани зі всього світу відразу після закінчення трансляції пісенного конкурсу починають діяти. До січня 2009 року через мережу вони віддають свої голоси у чотирьох категоріях: «найкраща пісня», «найкраща співачка», «найкращий співак», «найкраща група». Ані Лорак присудили звання «найкращої співачки 2008». Діма Білан на цьому конкурсі обзавівся двома зірочками — за «найкращу пісню» і «найкращого співака 2008».

Хліб подорожчає?

Хліб подорожчає?

Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) на засіданні 29 січня встановила ціну на газ для бюджетних та промислових установ на 2009 рік. Тепер блакитне паливо для промисловців буде на 75 відсотків дорожче, ніж досі. Експерти стверджують, що незабаром варто очікувати нової хвилі подорожчання промислових товарів та харчових продуктів. Стратегічний продукт — хліб — не буде винятком, кажуть, хлібобулочні вироби подорожчають на 7—15 відсотків. «Газ потягне за собою подорожчання інших енергоресурсів, — каже голова правління ВАТ «Коровай» Володимир Лимар. — До того ж ми не знаємо, який буде курс долара. Тому зараз важко спрогнозувати, на скільки відсотків може подорожчати хліб».

Подарунок із затримкою

Подарунок із затримкою

Усього лише одна маленька формальність відділяє київських школярів від безкоштовного проїзду в міському транспорті. Мер Києва Леонід Черновецький нещодавно підписав закон, ухвалений столичними депутатами ще 25 грудня минулого року. Закон про безкоштовний проїзд школярів усіма видами комунального пасажирського транспорту набуде чинності з моменту його опублікування. «Копія закону вже зараз лежить у редакції газети «Хрещатик», — розказав «УМ» депутат Київміськради від фракції БЮТ і автор ініціативи Віктор Наумко. — Зі свого боку я зробив усе можливе, щоб це сталося. Ми очікуємо на публікацію якнайпізніше 1 лютого».

Маю право на вбивство!

Маю право на вбивство!

Схоже, корумповані вітчизняні правоохоронці неспроможні притягти до відповідальності водія–вбивцю, якщо він є сином багатого можновладця. Через кілька місяців тяганини навколо розслідування резонансної нічної автоаварії на вулиці Вільямса в Одесі за участі сина заступника голови Одеської обласної ради Фелікса Петросяна це ні в кого, окрім слідчих, прокурорів і суддів, не викликає сумніву. Розслідування кримінальної справи припинили, а пакет документів стали перекидати по прокурорських і судових кабінетах: спершу витребували до Генеральної прокуратури, згодом надіслали до Київського райсуду Одеси, де 3 січня поточного року був призначений розгляд справи за позовом захисника звинувачуваного Петросяна.

Небо в дірках — солдати при свічках

Небо в дірках — солдати при свічках

Український уряд черговий раз демонструє, наскільки далекі йому питання елементарної безпеки країни. Услід за недоплатами зарплати військовим, урядовці дійшли до того, що 72 військові об’єкти залишилися без електроенергії, яку відключили за борги. Вісім стратегічних військових об’єктів Повітряних сил, кожен із яких постійно прикриває 150 кілометрів українського неба. Відповідно до постанови Кабміну, ці об’єкти не можна відключати ніколи, проте їх відключили — грошей на сплату боргів за електроенергію у військовому бюджеті не передбачено. «Якби в сусідніх країнах відключили ці об’єкти від електроенергії, то тих, хто це зробив, давно би посадили на електричні стільці», — прокоментував ситуацію міністр оборони Юрій Єхануров, якого вчора з самого ранку викликав до себе Президент.

Згорів заживо і з власної волі?

Згорів заживо і з власної волі?

Позавчора на Броварсь­кому міському цвинтарі біля Києва в закритій труні поховали суддю Вищого господарського суду Михайла Михайлюка, чиє обгоріле тіло було виявлено в селищі Проліски вранці 20 січня. На похорони судді прийшло кілька сотень людей як зі столиці, так і з Броварів, адже в цьому райцентрі свого часу він працював головою міськсуду.

Всі статті рубрики