НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У НБУ — винні, а уряд друкуватиме гривні?

У НБУ — винні, а уряд друкуватиме гривні?

«Так ми дійдемо до того, що скоро Партія регіонів відновить на посаді Прем’єр–міністра Віктора Януковича. А що — прецедент створили, подали «регіоналам» таку чудову ідею»... Арсеній Яценюк коментував учорашні події у Верховній Раді в своєму стилі — з іронічною усмішкою. Але занепокоєння ситуацією не приховував, як і всі народні депутати, які будь–коли були дотичними до фінансово–економічної сфери. Ну, майже всі, бо банкіри й економісти, «затавровані» фракційним значком БЮТ, відмовчувалися. А що їм було казати, якщо, попри всі закиди, якими можна докоряти керівництву Національного банку, фахівці чудово розуміють: учорашнє «звільнення» голови НБУ — це не просто політичне, а катастрофічне рішення. По–перше, через те, що ніхто вже не сумнівається: таким чином уряд прагне «дорватися» до станка, який друкує гроші. Бо їх, грошей, катастрофічно не вистачає ні на що, від виплати пенсій і зарплат бюджетникам до погашення боргів за газ, і взяти — нізвідки. А по–друге, це кадрове рішення було проведене у, м’яко кажучи, дивний із конституційної точки зору спосіб. Зрозумівши, що «вмовити» Президента, до повноважень якого належить звільнення голови НБУ, їм не вдасться, проурядові парламентарії вирішили скористатися.. машиною часу. Або принаймні пофантазувати про те, що вона у них є. Як з’ясувалося, щонайменше 227 нардепів наділені вельми бурхливою уявою, тому запросто повернулися в минуле і скасували постанову від 2004 року про призначення головою НБУ Володимира Стельмаха.

Станіслав Аржевітін: Невже ми хочемо знову інфляції 10500%?!

Станіслав Аржевітін: Невже ми хочемо знову інфляції 10500%?!

— Сьогоднішнє засідання — це не допомога людям. Навпаки, після нього однозначно буде посіяна ще більша недовіра до банківської системи, і це загрожує ще більш катастрофічними наслідками. А уявіть собі, яка зараз розпочнеться товкотнеча навколо посади голови НБУ! Звільнення будь–якого керівника завжди впливає на процеси, але якщо йдеться про керівництво НБУ — це особливо серйозно.

День виборів — переддень Водохреща

День виборів — переддень Водохреща

Учора секретаріат Президента зробив перший крок до вирішення колізії з датою наступних виборів глави держави. Проблема полягає в тому, що вибори–2004 з їх першим туром вибилися з графіка, тож виникли різночитання щодо тривалості президентських повноважень Віктора Ющенка.

Чорновола вбили кастетом?

Чорновола вбили кастетом?

Минулої п’ятниці депутати від «НУНС» Ярослав Кендзьор та Іван Стойко зробили вкрай резонансну заяву. Рухівці стверджують, що мають у своєму розпорядженні дані від свідків про те, що лідер НРУ В’ячеслав Чорновіл та його водій Євген Павлов після зіткнення з вантажівкою на трасі Бориспіль—Золотоноша 1999 року могли вижити. «Найстрашніше — що водій і пан Чорновіл на момент зіткнення залишалися живі і їх добивали», — стверджує пан Стойко. «Судмедексперти зафіксували той факт, що на черепі і Чорновола, і Павлова містяться лінійні чотири удари, які могли бути зроблені ззовні... зокрема кастетом», — додає жахливі подробиці пан Кендзьор.

Інтерактивний політикум

Інтерактивний політикум

Юлія Тимошенко, яка останнім часом сильно злиться на телеканал «Інтер», підтвердила, що свого часу проводила переговори щодо купівлі цього каналу. Щоправда, йшлося про продаж «Інтера» не Тимошенко, а інвестору з–за кордону. «Зрозуміло, що партія «Батьківщина» не може бути покупцем, бо ми не маємо таких грошей. Але треба знайти нормального іноземного інвестора, який би придбав телеканал «Інтер» і позбавив його корупційного впливу пана Фірташа», — цитує Прем’єр–міністра агенція УНІАН.

Всі статті рубрики