Мокра справа

Мокра справа

«Київенерго», наприклад, гадає, що скоріше столиця лишиться без води, ніж із водою. Із 22 січня енергетики проводять «каральні операції» з відключення боржників. На черзі — «Київводоканал». Його від’єднання від рубильника матиме сумні наслідки: місто надовго забуде про «банний день» і повноцінне користування каналізацією. «У відносинах із «Київводоканалом» ми переходимо від «дружніх діалогів» до конкретних дій. Якщо з боку керівництва «Київводоканалу» не буде вжито заходів щодо стовідсоткового погашення заборгованості за спожиту електрику, то ми почнемо обмежувати подачу електричної енергії підприємству вже з 10–ї ранку 27 січня», — прокоментував ситуацію комерційний директор підприємства Сергій Чех. За його словами, борг «Київводоканалу» на кінець 2008 року складає 412, 392 мільйони гривень. За перші тижні нового року компанією спожито електроенергії на загальну суму 19 мільйонів гривень, і при цьому сплачено лише 1 мільйон гривень, що складає 5% від суми боргу.

Закотилася «зоря» Букаєва

Закотилася «зоря» Букаєва

Незважаючи на футбольне президентство і на те, що з 2006–го року Букаєв був обраний депутатом Луганської обласної ради, для більшості мешканців області цей краснодонський бізнесмен залишався людиною не надто відомою. До парламенту він потрапив після позачергових виборів 2007–го під №101 партійного списку ПР, між іншим, випередивши дуже багатьох регіональних «зубрів» рідної області (що дало привід деяким аналітикам ствер­джувати, буцімто тут не обійшлося без прямого втручання футбольного «колеги» Букаєва, президента «Шахтаря» Ріната Ахметова. — Авт.), однак і після цього не став більш публічним. Утім із деякими підприємствами громадська думка його ім’я пов’язувала безпомилково. Наприклад, із ТОВ «Луганськінтерресурс» (жовті автобуси з логотипом «Інтерресурсу» дуже часто можна зустріти на міських і приміських маршрутах Луганська і його околиць. — Авт.).

Погорів на повені

Погорів на повені

«УМ» неодноразово повідомляла про зловживання чиновників і наближених до них осіб, котрі намагалися нагріти руки на виділеній з державного бюджету фінансовій допомозі постраждалим від минулорічної липневої повені. Правоохоронці та працівники Контрольно–ревізійного управління торік по «гарячих» слідах виявили на теренах Івано–Франківщини чимало різноманітних зловживань, пов’язаних із розподілом «повеневих» коштів, на загальну суму понад 22 мільйони гривень, проте до покарання винних справа ще не доходила.

Сало — сила

Сало — сила

Позавчора, як і минулого року, мерія влаштувала його в самісінькому центрі Полтави — на пішохідному відрізку вулиці Жовтневої. Однак цього разу, попри економічну й усілякі інші кризи, масштаби дійства помітно розширилися — організатори спорудили вже не одну, а дві сцени. Біля однієї довше затримувалися прихильники фольклору, біля іншої — ті, кого приваблюють сучасніші мелодії.

«Спи, козаче, душа щира»

«Спи, козаче, душа щира»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

22 січня 2009 року відійшов у вічність Іван Бенедиктович Бровко (нар. 15.01.1915) — одна з яскравих постатей серед української опозиційної інтелігенції, один із перших переслідуваних за правду університетських професорів на початку 60–х років. Чоловік глибокої української традиції, він любив людей, і його любили фронтові товариші, його студенти, дисиденти, колеги з Київського філіалу Національного центру аерокосмічної освіти України.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Її звали Анастасія

Її звали Анастасія

Відспівування загиблої пройшло у Свято–Володимирському адміральському соборі Севастополя, до речі, неподалік спеціалізованої середньої школи №3, яку Настя у 2000 році закінчила із золотою медаллю. Попрощатись з колегою прийшли більшість місцевих медійників, а також друзі й колишні однокласники. Для останніх Настя назавжди залишиться романтичною натурою, людиною із загостреним почуттям справедливості, «широкою душею» і різнобічними інтересами. Світ її захоплень — від поезії, англійської мови до самбо та йоги. При цьому дівчина встигла отримати дипломи двох найпрестижніх московських вузів — Московського державного університету імені М. В. Ломоносова й Московського державного університету міжнародного права.

Дубина не витримав тиску

Дубина не витримав тиску

Керівник Національної акціонерної кампанії «Нафтогаз Україна» Олег Дубина після серцевого нападу в четвер наразі перебуває в реанімації. Як стверджують лікарі, його життю нічого не загрожує. Але поки що не відомо, коли глава НАКу зможе вийти на роботу.

Патріарха зватимуть Кирилом?

Патріарха зватимуть Кирилом?

Сьогодні в Москві розпочався Помісний собор Російської церкви. До міста прибули понад 700 делегатів — священиків та дяків, монахів, мирян та ще чимало гостей із різних країн. У неділю на соборі архієрейському, таємно проголосувавши, 198 делегатів визначили трьох основних претендентів на патріарший престол. Найбільше владичих симпатій, аж 97, — у місцеблюстителя патріаршого престолу митрополита Смоленського і Калінінградського Кирила (Гундяєва). Набагато менше — у митрополита Калузького і Боровського Климента, і всього 16 — у третього кандидата, білоруського екзарха Філарета. Всього ж кандидатів було 14. Наш київський митрополит Володимир, попри його суворе попередження, аби за нього не голосували, отримав–таки 10 голосів, передає Релігійно–інформаційна служба України. Нині надвечір або завтра з цих кандидатів мають остаточно обрати московського патріарха. До речі, Помісний собор має право додати до трьох переможців ще якогось кандидата. 1 лютого запланована інтронізація новообраного предстоятеля Російської православної церкви.

Всі статті рубрики