Працюють, аж дим іде

Працюють, аж дим іде

У Ватикані під час виборів Папи Римського є традиція: якщо з комину Сикстинської капели йде білий дим — отже, провідникам католицької церкви вдалося обрати нового понтифіка. Щось подібне сталося вчора в нашому парламенті. Фракція «НУНС» нарешті обрала собі нового голову — Миколу Мартиненка. А невдовзі в Раді пішов дим — у депутата–БЮТівця Валентина Зубова задимівся пульт для голосування. Система зам­кнула після того, як парламентарій вставив свою картку в нішу електронної системи, повідомила агенція «Українські новини».

Недитячий світ

Недитячий світ

Співробітники Міжнародного дитячого центру «Артек» погрожують влаштувати протестні акції, залучивши до них колишніх і нинішніх своїх вихованців, якщо державні органи влади так і не звернуть уваги на фінансові та правові проблеми, які загрожують існуванню унікального дитячого закладу. Про це на вчорашній прес–конференції в УНІАН повідомив голова профспілки працівників «Артеку» Євген Баженов. «Ми виведемо (на вулиці. — Авт.) усіх своїх співробітників, увесь медперсонал, усіх, хто в різні часи відпочивав в «Артеку». Повірте, півтора мільйона артеківців без вагань відгукнуться на наш заклик захистити дитячий центр від посягань, — заявив пан Баженов, і додав: Якщо ж держава не в змозі утримувати «Артек», то нехай тоді передасть його міжнародним організаціям».

Не ваш орден!

Не ваш орден!

Увагу зловмисників привернула стела «Місто Дніпропетровськ» при в’їзді до обласного центру з боку Царичанки, а точніше — металевий орден Леніна, який є її невід’ємною частиною. До операції вони підготувалися ґрунтовно: під’їхали на тракторі, прихопивши зварювальний апарат, за допомогою якого й зрізали нагороду, якої свого часу удостоїли місто. От тільки час обрали не надто пізній — годинникова стрілка лише повернула на 22–ту годину 14 січня. Отож зловмисники втекти далеко не встигли — хтось зі спостережливих громадян оперативно повідомив про них до міліції. Певна річ, затримати їх було справою техніки.

Свята вода на Йордана

Свята вода на Йордана

Водохреще — це третє й останнє свято різдвяно–новорічного циклу свят. У цей день у всіх без винятку містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі посвячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, домівки і тварин. Залишається загадкою той факт, що водохрещенська вода не псується і може зберігатися протягом року. Окрема традиція, невід’ємно пов’язана з святом Водохреще, — купання в ополонці, що походить від хрещення Ісуса Христа в річці Йордан, коли Син Божий досяг 30–річного віку. І ніхто в той момент не задумується, якої температури вода у річці. Віра у святість, якої набуває вода у цей день, допомагає пересилити себе й пірнути у холодну воду.

А віз і далі там...

А віз і далі там...

І друга річниця загибелі народного депутата Євгена Кушнарьова не принесла остаточних результатів у ході розслідування справи. Як і рік тому, фахівці Харківської обласної прокуратури заявляють, що ретельно виконали свою роботу і готові передати десять томів зібраних матеріалів на розгляд слуг Феміди. А адвокати родини покійного та Дмитра Завального, якому пред’явлено звинувачення в неумисному вбивстві та незаконному носінні зброї, вважають проведене слідство поверховим і однобоким. Захисник звинуваченого Володимир Олевський рік тому навіть назвав висновки прокуратури «притягнутими за вуха».

Вам лист із Бандерою

Вам лист із Бандерою

Спецпогашення поштових марок, надрукованих державним підприємством зв’язку України, відбулося в урочистій обстановці: в акції взяли участь заступник голови облради Олег Витвицький, директор обласного управління «Укрпошти» Михайло Пинь і філателісти.

І ти не ректор уже тепер...

І ти не ректор уже тепер...

Ректора Хмельницького університету управління і права Віталія Олуйка таки звільнили із займаної посади (про скандал довкола ВНЗ та його керівника «УМ» повідомляла раніше). Відповідне рішення переважною більшістю голосів ухвалила сесія облради. Депутати не зважили ні на позицію студентів, котрі зустрічали обранців плакатами з вимогами залишити їхнього ректора у спокої, ні на клопотання за свого однопартійця членів парламентської фракції Блоку Литвина.

Можна задубіти

Можна задубіти

У деяких школах Севастополя через невідповідність температурного режиму санітарним нормам уроки скорочено до 30–35 хвилин. За повідомленням УНІАН, про це вчора розповів начальник управління освіти та нау­ки Севастопольської міськдержадміністрації Микола Чербаджі під час зустрічі мера Севастополя Сергія Куніцина з представниками системи освіти міста. «В деяких школах ми вимушені скоротити уроки до 30–35 хвилин, у деяких вмикаємо додатковий обігрів. І педагоги, і батьки розуміють ситуацію», — зазначив Микола Чербаджі, додавши, що «ситуація непроста, особливо там, де тепло подають ТЕЦ, але паніки у школах і дитячих садках немає».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики