Чума вам на обидва доми

Чума вам на обидва доми

Надзвичайно активну вірусну хворобу — африканську чуму свиней — зафіксовано в кількох областях Росії. Територія розповсюдження захворювання все ближче підходить до наших кордонів. Тож загроза «священній» тварині українців стала очевидною. На поширення чуми, епізоотія якої виникла, як і первісно, в Африці, державні ветеринарні служби відреагували давно. Відколи хвороба «приписалася» на Кавказі — у Вірменії, Грузії, Азербайджані, а потім, перебравшись через гори, почала захоплювати й Росію. На Кубані нині знищено сім тисяч свиней. Забивають поголів’я у Чечні та Ставрополі. Під загрозою Волгоградська та Ростовська області.

Привіт від дядька ксерокса

Привіт від дядька ксерокса

Підробки «засвітилися» після того, як місцева філія «Укрпошти» повернула відправникам кілька десятків таких конвертів із поміткою «Виготовлено на ксероксі». Хоча придбані вони були в Полтаві на цілком легальних вуличних розкладках, що за сьогоднішніх умов скорочення кількості поштових відділень та стаціонарних кіосків цього відомства стають усе вагомішою альтернативою останнім. Причому, як повідомили власкору «УМ» у відділі зв’язків із громадськістю обласної міліції, вуличні торговці продавали фальшивки разом зі «справжніми» конвертами навіть під час рейду правоохоронців такими «точками». Мовляв, ми ж люди маленькі — тільки реалізатори: що «хазяйка» дала, те й продаємо. А вона придбала товар десь на ринку...

Підвели РИСЬку

Підвели РИСЬку

Пропажу виявили спів­робітники зоопарку, які прийшли нагодувати руде сімейство хижаків. Пошкоджена решітка клітки вказувала на візит до звіринця непроханих гостей. Бідолашна тварина, найвірогідніше, чинила спротив, бо на землі залишилися довгі сліди від її пазурів. Співробітники зоопарку одразу ж викликали міліцію і кинулись обшукувати кожен куточок паркової зони — була надія на те, що двоє тварин просто втекли на волю. Пізніше до смерті наполоханий самець знайшовся в кущах неподалік від вольєра. А ось рись Тая зникла безслідно.

Пес зі статусом

Пес зі статусом

У приміському селі Дичків незабаром почне діяти обладнаний за всіма європейськими стандартами притулок для собак. Нічийних псів відловлюватимуть, відтак тварин стерилізуватимуть і робитимуть щеплення від сказу.

Всі статті рубрики