Пес зі статусом

26.11.2008

У приміському селі Дичків незабаром почне діяти обладнаний за всіма європейськими стандартами притулок для собак. Нічийних псів відловлюватимуть, відтак тварин стерилізуватимуть і робитимуть щеплення від сказу.

Як повідомив «УМ» начальник Департаменту житлово–комунального господарства міста Олег Соколовський, через засоби масової інформації мешканців обласного центру інформуватимуть про «клієнтуру» притулку, тож хтось матиме змогу придбати там чотириногого друга і охоронця, а комусь буде легше розшукати загубленого улюбленця. Собак, для яких господарів не знайдеться, муситимуть відпускати «бомжувати» і надалі (виняток становитимуть тварини–інваліди. — Авт.), адже поки що є можливість облаштувати лише десять вольєрів із розрахунку по п’ять тварин на кожний. Та й утримання обходитиметься міському бюджету недешево. На всіх відпущених із притулку чотириногих одягатимуть спеціальні нашийники, що засвідчуватимуть, так би мовити, законний статус міського собаки. Гарантій, що пес із таким нашийником нікого завтра не вкусить, звичайно, ніхто дати не зможе, зате вже буде видно, що собака не хворий на сказ.

Міська рада на облаштування собачого притулку вже виділила 150 тисяч гривень та автомобіль для транспортування тварин. Ще 600 тисяч надали спонсори.