«Рускіє» спалили Шевченка

«Рускіє» спалили Шевченка

Традиційним «аутодафе» завершився у парку поблизу кінотеатру «Сімферополь» мітинг активістів і прибічників «Руской общіни Крима» (РОК) і партії «Рускій блок» під орудою членів президії місцевого парламенту Олега Родивілова, Анатолія Жиліна та інших завсідників подібних «заходів» із числа депутатів. Піддали ж вогню мітингувальники опудало із зображенням голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка. Ще їм вистачило бурхливої фантазії на те, щоб одягти на нього жовто–блакитне вбрання, а на шию повісити табличку «Чиновник–русофоб» і облити бензином. У такий нехитрий спосіб учасники «Руского маршу» висловили свій протест проти нещодавнього рішення Нацради про вилучення з переліку програмних продуктів усіх провайдерів кабельних російських телеканалів.

Мінін і Пожарський у ролі фюрера

Мінін і Пожарський у ролі фюрера

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Оскільки росіяни неоднозначно ставляться до святкування 7 листопада річниці Жовтневої революції, то 2005 року Кремль вирішив викреслити цей «червоний день» із календаря та призначити замість нього на 4 листопада більш нейтральний та зрозумілий День народної єдності. Це свято мало символізувати звільнення Москви в 1612 році від польських військ народним ополченням під керівництвом Мініна і Пожарського. Нове свято відразу ж «привласнили» фашисти, націоналісти, шовіністи та маргінали всіх мастей, які почали проводити 4 листопада так звані російські марші, що за чотири роки вже стали традиційними.

Дорого і сердито

Дорого і сердито

Є така стара київська традиція: як тільки змінюється погода — транспорт стає. У сніг чи сильний дощ тролейбуси «впадають у сплячку». Їх штурм нагадує наслідки Чорнобиля, коли в 1986–му всі масово залишали столичні терени, пхаючись у потяги. Вчора в кількох районах Києва автобусів та тролейбусів також було не дочекатись. Мабуть, підняття цін на проїзд у три–чотири рази мала підсолоджувати думка, що взагалі без транспорту ще гірше. Тож і платили кияни, не маючи іншого вибору: за проїзд у метро — 2 гривні, за трамвай, тролейбус чи автобус — півтори (а якщо купували квиток у кондуктора, то й тоді також 2 гривні).

Обережно! Мовить «сепаратизм»

Обережно! Мовить «сепаратизм»

Проросійські сили в Україні розпочали контрнаступ на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення, яка заборонила трансляцію неадаптованих до українського законодавства окремих російських телеканалів (про це «УМ» повідомляла в учорашньому номері). Звернення з цього приводу до Президента і українського парламенту прийняла президія ВР Криму. За словами голови Анатолія Гриценка, нині глава держави має призупинити рішення Нацради, винісши його на обговорення РНБО, оскільки, вважає кримський спікер, заборона контролюючого мовників органу «суперечить Конституції України, обмежуючи доступ громадян до інформації». А депутатам парламенту влада півострова пропонує виключити із закону про телебачення і радіомовлення посилання на Європейську конвенцію, на яку, вважають у Криму, посилається Нацрада, забороняючи неадаптовані телеканали. Мотивація — її не ратифікувала ВР, отже, й керуватися у прийнятті рішень нею не можна.

Три роки для інваліда

Три роки для інваліда

Інвалід першої групи 43–річний Олександр Мельник за рішенням Новозаводського районного суду Чернігова засуджений до трьох років позбавлення волі. Як повідомляла «УМ», ще 7 липня цього року цей ветеран війни в Афганістані, інвалід–візочник захопив у заручники суддю Ірину Рахманкулову просто у службовому кабінеті й пострілом із пістолета тяжко поранив міліціонера спецпідрозділу «Грифон», 25–річного Євгена Осипка. Причиною такого демаршу «афганця» стало рішення Деснянського районного суду Чернігова відхилити його позов до Фонду соціального страхування від нещасних випадків. От Мельник і згадав війну...

Нежить «під ялинку»

Нежить «під ялинку»

Раніше медики прогнозували епідеміологічний підйом захворюваності на грип у грудні цього року. Сьогодні ж фахівці вважають, що епідемія пройде пізніше — після новорічних свят. «Цілком імовірно, епідемія грипу досягне свого піку в середині січня», — заявив учора керівник Центру грипу МОЗ Аркадій Фролов.

Львівщину «гепатитить»

Львівщину «гепатитить»

Днями до інфекційного відділення Дрогобицької дитячої лікарні з попереднім діагнозом «вірусний гепатит А» госпіталізували сімох дітей із дитячого будинку «Оріана», що в Бориславі. Та за останні дні їхнього «полку» прибуло. Як учора «УМ» повідомили в цій лікарні, тут перебуває п’ятнадцять дітей із Бориславського дитбудинку і ще п’ятеро місцевих. До слова, в дитячому будинку «Оріана» на вихованні перебувало 26 дітей. За інформацією Львівської обласної СЕС, тепер його закрили на карантин.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Металурги вишиватимуть хрестиком?

Металурги вишиватимуть хрестиком?

Економічну кризу в Україні вже почали відчувати не тільки великі бізнесмени, а й пересічні українці, що належать до категорії найманої робочої сили: підприємства масово відправляють своїх людей у відпустки та скорочують робочі місця. Фахівці вважають, що пік безробіття в Україні припаде на грудень нинішнього року, а навесні 2009 не працевлаштованим може бути кожен п’ятий (нині офіційних безробітних — 6,2%). Таку думку, зокрема, висловив голова комітету Верховної Ради з питань праці та соціальної політики Василь Хара.

Всі статті рубрики