Ведмежі претензії

Ведмежі претензії

Незважаючи на те, що угоди про делімітацію українсько–російського кордону вже підписані й ратифіковані в обох країнах, російська сторона зволікає з демаркацією — позначенням кордону на місцевості. Як повідомляє Міністерство закордонних справ України — Росія практично заблокувала цей процес. «Терпець України вривається. Ми віримо, що є ще можливість розпочати роботи з демаркації разом, проте це зволікання не може тривати до безкінечності, — сказав учора Леонід Осаволюк, директор Першого територіального департаменту МЗС України. — Зараз ми вивчаємо російський досвід, коли Росія в односторонньо­му порядку провела демаркацію кордону з Естонією».

Перевірено: в сковорідці — «міни»!

Перевірено: в сковорідці — «міни»!

Ті місця, куди мешканці області вирушають пошукати й назбирати грибів, все частіше нагадують мінні поля. І хоча під час «тихого полювання» не лунають вибухи, гриби все одно справляються з роллю своєрідних мін уповільненої дії. Причому потерпілими найчастіше опиняються діти, організм яких є особливо вразливим до підступних «дарів» природи. Зокрема, в Донецькій області за останній тиждень у реанімації опинилися відразу троє малюків, і двох із них урятувати не вдалося.

Заєць під прицілом

Заєць під прицілом

25 жовтня розпочинається сезон полювання на парнокопитних. А вже через два тижні полюватимуть і на хутрових звірів: зайця–русака, лисицю, єнотоподібного собаку, куниць, тхора лісового, ондатру та бобра. На Хмельниччині упіймати пані удачу впродовж найближчих трьох місяців намагатиметься 10–тисячний загін членів Українського товариства мисливців і рибалок. А розгорнутися їм, так би мовити, є де: загальна площа угідь, закріплених за любителями мандрувати з рушницею, тут становить півтора мільйона гектарів.

Дай і їм прозріння!

Дай і їм прозріння!

На вшануванні Корсунської–Шпилівської ікони Божої Матері дії та слова сумських мирян і духовенства виявилися не зовсім благочестивими. Біля Спасо–Преображенського кафедрального собору Української православної церкви Московського патріархату у день ікони, яку вважають покровителькою Сум та загалом Слобожанщини, виникла брутальна сварка. Люди обговорювали чутки, що ікону хоче викрасти чи не сам єпископ. Та й взагалі невідомо, чи вона досі на місці. Владика Іларій запевняв, що причина таких чуток — смута гурту людей, на чолі яких, мовляв, — настоятель Спасо–Преображенського собору отець Георгій. Взаємні звинувачення аж до прокльонів не могли прикрасити свята. І більшість мирян, не посвячених у міжусобні «розборки» служителів церкви, були шоковані. Адже конфлікт перед ликом ікони — чи не привід для кари, яка може впасти на всю громаду міста?

Втнули витинанки

Втнули витинанки

У суботу у Львівському музеї етнографії та художнього промислу 27 художників з усієї України представили свої витинанки. «Виставка задумувалась як підсумок робіт у цій техніці за попередні роки. Остання аналогічна проходила у Львові ще в 1980 році, — повідомила «УМ» координатор виставки Олена Тихонюк. — Сьогодні, після 20–річної перерви, усі роботи митців просто не вмістилися в експозиційному залі».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Знав би прикуп — накупив би «баксів»...

Знав би прикуп — накупив би «баксів»...

Упродовж кількох останніх днів рідна грошова валюта здійснила три відчайдушні стрибки вниз: офіційний курс опустився спочатку до 5,01, потім — до 5,09, а вчора ми вже отримали 5,15 гривні за долар. Така ситуація викликала чергове збурення на готівковому ринку, який кількома днями раніше почав було заспокоюватися. Вчора ціни купівлі і продажу в столичних обмінках виставляли хто як міг: продати один «зелений» можна було і за 5,40, і за 5,85, а от купити — не дешевше, ніж за 6 гривень. Подекуди навіть виникав ажіотаж: продавці ставили курс 6,15; 6,25, але долари розходилися, мов гарячі пиріжки.

Поспимо довше

Поспимо довше

Щоб не відставати від усього прогресивного людства, а точніше, не поспішати на одну годину, радимо встановити собі нагадування і в ніч із суботи на неділю перевести годинник на годину назад. Таким чином Україна о 4.00 (тобто о 1.00 за Грінвічем) перейде на «зимовий час», а отже, вставатиме на годину пізніше.

Кіров чи свята Єлизавета?

Кіров чи свята Єлизавета?

Рішення про проведення референдуму ухвалили на сесії депутати Кіровоградської міськради 22 вересня. От тільки щоб визначитися з назвою, кіровоградцям доведеться дочекатися виборів до Верховної Ради — на проведення місцевого волевиявлення в міському бюджеті немає коштів. А так витрати потрібні лише на друк бюлетенів і організацію роботи лічильної комісії.

Всі статті рубрики