Губерський уже без «в.о.»

Губерський уже без «в.о.»

Як уже повідомляла «УМ», у квітні цього року Президент Ющенко своїм указом звільнив Віктора Скопенка з посади ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Кілька тижнів виконувачем обов’язків був Володимир Литвин (нині він — голова Наглядової ради цього внз), а з травня — Леонід Губерський, директор Інституту міжнародних відносин. У серпні наказом міністра освіти та науки Івана Вакарчука був оголошений конкурс на заміщення вакантної посади ректора.

Вибухівку — просто під ноги

Вибухівку — просто під ноги

Зухвалий замах на життя співробітника Служби безпеки України, що спеціалізується на боротьбі з економічною злочинністю, було скоєно позавчора ввечері в центрі Києва близько 21.00. Офіцер саме припаркував свою темно–синю іномарку на вулиці Тарасівській, що в Шевченківському районі, і вже виходив з авто, як раптом невідомий молодик кинув йому просто під ноги саморобну вибухівку.

Кров на землі

Кров на землі

Усе сталося вчора о десятій ранку, коли підприємець ішов на ферму. Раптом поряд із ним зупинився автомобіль, із якого вискочив невідомий і двічі вистрелив у спину жертві, передає телеканал «НТН».

Криза скресає?

Криза скресає?

«Банкомати банку «Хрещатик» працюють у звичайному режимі й видають гроші клієнтам банку цілодобово по всій країні. Справність роботи банкоматів моніторить процесинговий центр банку «Хрещатик», за необхідністю банкомати поповнюють грошима. Їх інкасація зараз проводиться за планом, жодних «недовантажень» немає. За останні місяці у нас не було випадків простою банкоматів через брак грошей.

Міст на голову

Міст на голову

Аварія сталася близько десятої вечора на проспекті Леніна: тут обвалилася частина 50–метрового пішохідного мосту — близько 20 метрів. У цей час під мостом знаходився автомобіль «КамАЗ». Від сильного удару його перекинуло, а кабіну деформувало.

На повен зріст

На повен зріст

Днями в рамках відзначення 65–річчя з дня народження видатної української співачки в селі Землянки Глобинського району відбулися й урочистості з нагоди відкриття пам’ятника Раїсі Кириченко. Виготовили його за кошти районного бюджету та спонсорів. А встановили на подвір’ї школи, яка носить ім’я народної співачки і має ще й «іменну» світлицю.

Змагання на кавовій гущі

Змагання на кавовій гущі

У місті Лева цими вихідними буде справжня кавова лихоманка. Львів’яни та гості матимуть нагоду продегустувати духмяний напій у двадцяти найяскравіших кав’ярнях міста, які стали учасниками другого міського свята «На каву до Львова». Якщо напій сподобається, то кавомани зможуть віддати свій голос за найулюбленіший заклад. Для цього в кав’ярнях поставлять спеціальні урни, куди вкидатимуть бюлетень. За словами провідного спеціаліста відділу маркетингу і культурних індустрій управління культури Львівської міськради Оксани Миськович, «Львів асоціюється з кавою, кожна кав’ярня має свою легенду, тож спеціально до свята кав’ярні запропонують для дегустації особливий напій. У них є безліч цікавих рецептів приготування».

Виноградний «флеш–моб»

Виноградний «флеш–моб»

Знову далася взнаки давня «хвороба» ЗАТ «Агрофірма Крим» у Бахчисарайському районі, а саме — хитре розпаювання виноградників цього господарства десятирічної давності. Свого часу «УМ» про це детально писала. Нагадаємо ще раз: під час чергового реформування «Криму» його виноградники, раніше розподілені, щоправда, тільки на папері робітникам господарства сільрадою як земельні паї, згодом перейшли в статутний фонд новоспеченого ЗАТ. Відтак дістались «контрольним пакетом» його керівництву.

Приймаченко білим по білому

Приймаченко білим по білому

Ні дня без шоу — так зробили графік показів організатори Ukrainian Fashion Week: першого дня був «грибний» перформенс Ольги Громової, другого — «Оптичні ілюзії» Олексія Залевського. Персонажі, навіяні дизайнеру фільмом «Дюна» ( з «лисими» перуками) ходили по подіуму, поділеному великими листками прозорого пластику, а люди першого ряду спостерігали за дійством з м’яких диванів — це була паралельна презентація лінії дизайнерських меблів Fusion by Zalevskiy.

Всі статті рубрики