Кому й Журавський гегемон...

Кому й Журавський гегемон...

Минулого тижня «УМ» писала про ситуацію довкола київських кінотеатрів. Найстарший столичний «Жовтень» (функціонує з 1931 року) теж потрапив у групу ризику — заклад можуть ліквідувати. При цьому в кінотеатрі діють два кінозали — «Гегемон» (на 400 місць) та «Кіноман» (на 175), де демонструють, зокрема, сучасне європейське арт–хаузне кіно (і не тільки). «Жовтень» входить до мережі кінотеатрів «Європа сінема», що є почесним і заслуженим визнанням, підкреслила вчора на брифінгу його директор Людмила Горделадзе. Підприємство не є збитковим — за дев’ять місяців цього року «Жовтень» сплатив у державну скарбницю понад мільйон гривень податку. Що ж до права власності, то кінотеатр абсолютно помилково зарахували до комунальних — його передали в оренду трудовому колективу до 2020 року.

Життя за гроші

Життя за гроші

Єдиний спосіб зберегти життя усіх моряків із судна «Фаїна» — заплатити викуп сомалійським піратам, які його захопили. Таку заяву на зустрічі з дружинами моряків зробила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова. «Для піратів головним був і залишається викуп. Все решта їх мало цікавить. Як тільки буде отримано викуп, буде негайно звільнено екіпаж, судно разом із вантажем пірати готові покинути», — сказала омбудсмен.

Сезонна міграція авіаперевізників

Сезонна міграція авіаперевізників

З настанням холодів птахи відлітають на південь, а ось деяким авіаперевізникам у цьому напрямку доводиться обмежувати кількість польотів. До такого кроку змушені вдатись у бюджетній авіакомпанії «Візз Ейр Україна», філії угорської компанії «Візз Ейр», що працює за схемою лоу–кост (низька вартість).

Подалі від гріха

Подалі від гріха

Засвоюючи уроки минулої повені, влада Івано–Франківщини намагається локалізувати можливі наслідки загрозливої поведінки неконтрольованої природної стихії. Голова Івано–Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук, як повідомив «УМ» його прес–секретар Ігор Марковський, підписав два розпорядження про відселення громадян, котрі проживають у зонах підвищеного ризику (1–ї категорії), зокрема пов’язаного із зсувами ґрунтів. Такі заходи безпеки цілком умотивовані, зважаючи на нещасний випадок, що стався 25 липня в селі Витвиця Долинського району.

Качинська історія

Качинська історія

Пізно ввечері 28–річний військовослужбовець повертався зі служби додому — у гарнізонний гуртожиток Качі в селищі поблизу Севастополя, де дислокується авіаційна частина російського Чорноморського флоту.

Три книжки від Президента

Три книжки від Президента

На Покрову Віктор Ющенко підписав 928–й за цей рік указ — «Про щорічну премію Президента України «Українська книжка року». Інформагенції рознесли цю новину, яка породжує багато запитань. Відомо тільки, що «щорічно присуджується три премії: за видатні досягнення в галузі художньої літератури, за вагомий внесок у розвиток українознавства, за сприяння у вихованні підростаючого покоління». Коли вони вручатимуться, хто і на якій підставі визначатиме цих достойників і скільки складатиме премія в грошових знаках, очевидно, стане відомим, коли Кабмін, якому доручено в місячний термін розробити положення про премію, відзвітує про зроблену роботу.

Геть порох із книг!

Геть порох із книг!

Університет імені Івана Франка з 15 по 17 жовтня відзначає поважний ювілей. Виповнюється 400 років з дня заснування однієї з найстаріших бібліотек України — Наукової бібліотеки ЛНУ імені Івана Франка, заснованої ще в 1608 році при Львівському єзуїтському колегіумі.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Більше однієї унції в одні руки не відпускаємо!

Більше однієї унції в одні руки не відпускаємо!

Національний банк України не втомлюється вливати державні кошти в проблемні фінансові установи. За перші два тижні жовтня на ці цілі пішло вже 11 мільярдів гривень — майже наполовину більше, ніж за цілий попередній місяць. Проте банківська система останнім часом чудово ілюструє народну приказку «Де тонко, там і рветься».

Всі статті рубрики