НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хто, з ким і як піде на вибори

Хто, з ким і як піде на вибори

«Регіонали» йдуть на вибори в тому ж форматі, що й раніше, — партія на чолі з Віктором Януковичем і великою квотою Ріната Ахметова у виборчому списку. Аби посилити вплив у своїй політичній силі, Янукович, на відміну від попередніх років, сам очолив виборчий штаб (учора таке рішення ухвалила політична рада ПР). Його заступниками стали Олександр Єфремов, Борис Колесников та Василь Джарти.

«Вони це не зробили»

«Вони це не зробили»

«Вони це зроблять», — після паузи впевнено відповів Віктор Ющенко в Римі на запитання журналістів, що буде у тому разі, якщо парламент у четвер (день оприлюднення указу про розпуск Верховної Ради) не проголосує за зміни до бюджету для виділення коштів на позачергові вибори. Увечері, коли Президент повернувся з Риму, стало відомо, що вони цього таки не зробили. Фракція Блоку Тимошенко, яка виступає категорично проти проведення дострокових виборів (хоча рекламні площі для виборчої кампанії закуповує), заблокувала президію ВР, щойно зайшлося про розгляд внесеного «регіоналкою» Оленою Лукаш закону про зниження 50–відсоткового порогу явки на позачергових виборах. Вагітну авторку законопроекту навіть не допустили до трибуни, що вельми образило пані Лукаш. Адже відмовляти вагітним, за українськими традиціями, не можна. «Це до бідності й до мишей», — вказує пані Олена. Так чи інакше, жодного рішення парламент ухвалити після цього вже не зміг.

Учора «картинка» не змінилася: зранку спікер Арсеній Яценюк, так і не пробившись на своє робоче місце, відкрив засідання з трибуни. В оточенні БЮТівців він повідомив, що указ Президента про припинення повноважень Верховної Ради 6–го скликання та призначення дострокових парламентських виборів на 7 грудня вже опублікований в офіційних виданнях Верховної Ради та уряду. Тож виборів не уникнути. Але парламент уже неповноважний. А зміни до бюджету не ухвалені.

Всі статті рубрики