НОВИНИ ПЛЮС

11.10.2008

Богатирьова позасідала в СНД

Секретар Ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова вчора взяла участь у засіданні Ради глав держав–учасниць Співдружності Незалежних Держав в Бішкеку (Киргизстан). Як повідомляє УНІАН, відповідні повноваження були надані Богатирьовій Президентом. Михаїл Саакашвілі, президент Грузії, взагалі проігнорував саміт СНД — після серпневих подій його країна заявила про вихід зі Співдружності.

На засіданні Ради глав держав СНД обговорювали проект Стратегії економічного розвитку СНД до 2020 року, питання співробітництва в галузі енергетики, протидії незаконній міграції, а також інституційного удосконалення Співдружності. Окрім того, на засіданні було ухвалене рішення про те, що наступною країною, яка головуватиме в СНД, з 1 січня 2009–го стане Молдова. Через рік саміт Співдружності пройде в Кишиневі.

Піскун тепер — член «Регіонів»

Учора на засіданні політради Партії регіонів було ухвалене рішення прийняти в партію чотирьох народних депутатів, що входять до фракції ПР у Верховній Раді, але досі не мали партійних квитків. Так, повноцінними «регіоналами» стали Анатолій Кінах, Святослав Піскун, Василь Гур’єв і Олександр Горошкевич, які досі були безпартійними.

Україна допоможе постачати газ із Єгипту в Європу?

Україна розраховує на участь у будівництві газопроводу Єгипет–Європа і готова надати необхідні матеріали та труби. Про це в Дамаску на зустрічі з прем’єр–міністром Сирії Мухамедом Отрі заявив перший віце–прем’єр–міністр Олександр Турчинов. Він також зазначив, що Україна зацікавлена брати участь у модернізації сирійських нафтопереробних і нафтохімічних підприємств, зокрема заводу з виробництва добрив, а також цементних підприємств.