Тільки кулі свистять по вулицях

Тільки кулі свистять по вулицях

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не минуло й пiвроку з часу, коли серед бiлого дня у центрi Львова пiд порогом собору святого Юра на очах багатьох людей кiлер розстрiляв бiзнесмена, як у місті чергове вуличне вбивство. Учора в центрi знову стрiляли посеред білого дня. Вбито сина відомого футболіста ФК «Карпати», бiзнесмена Iгоря Кульчицького. А його друга, бізнесмена Вiталiя Федiва — поранено. «Вчора, близько десятої години ранку, до нас надійшло повiдомлення про стрiлянину на вулицi Фредра», — небагатослівні правоохоронцi.

Замість відпочинку — ентероколіт

Замість відпочинку — ентероколіт

Веселий відпочинок у відомому на Прикарпатті оздоровчому таборі «Дружба», розташованому на Долинщині в мальовничій місцевості біля річки Мізунька, що протікає околицею села Новоселиця, п’ятнадцятьом дітлахам підпсувала несподівана хвороба кишково–шлункового тракту. Ще минулих вихідних шестеро відпочивальників із чотирьохсот відчули себе зле, і їх доправили до районної лікарні. Упродовж наступних кількох днів із подібними скаргами туди потрапило ще дев’ятеро школярів 1994—2000 років народження.

Жнива на фініші

Жнива на фініші

Дотримуючись чіткої субординації, тутешні урядовці з нагоди цієї події вручили символічний сніп і коровай спочатку голові ВР Анатолію Гриценку, а потім і голові Ради міністрів АР Крим Віктору Плакиді. Безпосередні ж винуватці знаменної події у той день ж «добивали» останні гектари ранніх зернових на своїх ланах. Люди справді потрудились на славу: при середній врожайності 28,4 центнера з гектара скосили і обмолотили понад півтора мільйона збіжжя. Востаннє на таку солідну цифру кримчани виходили аж у 1986 році. Завершити жнива у Криму планують наступного понеділка.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Літаки ваші — гроші наші!

Літаки ваші — гроші наші!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Гучний корупційний скандал розгорівся у легендарному українському літакобудівному підприємстві — АНТК ім. О.К. Антонова. Як відомо, «антоновці» не тільки конструюють та виготовляють унікальну авіаційну техніку, але й експлуатують її. Серед замовників, у тому числі зарубіжних, особливим успіхом користуються великотоннажні літаки Ан–124 «Руслан» та Ан–225 «Мрія».

Мільйонер без мільйонів

Мільйонер без мільйонів

Чоловік зайшов до свого будинку близько восьмої ранку. У руках тримав поліетиленові пакети. На сходах до нього підійшли троє невідомих, показали якесь посвідчення, забрали пакети і «відбули» у невідомому напрямку. Лише надвечір чоловік вирішив звернутися до міліції, де заявив, що у нього вкрали готівкою близько трьох мільйонів гривень.

Львiв «обскакав» Валенсiю!

Львiв «обскакав» Валенсiю!

Британське видання «Таймс» опублiкувало рейтинг десяти європейських мiст, де найкраще можна провести вихiднi. Львiв у рейтингу на третiй сходинцi. Згори! Перше мiсце посiло бельгiйське мiсто Гент, друге — французьке Ля–Рошель. Iспанська Валенсiя i нiмецький Кельн ще далі. «Маленькi затишнi кав’ярнi Львова можуть змагатися навiть iз вiденськими. А вулицi та архiтектура нагадують Прагу», — так пише вiдома всьому свiту британська газета про західну українську столицю. Загалом до цього «туристично–iсторичного» списку увiйшли Кельн, Валенсiя, Ставангер, Болонiя та багато iнших улюблених туристами мiст Європи. А ми кажемо: «не маємо чим гордитися». Ще й як маємо!

З донжоном розправилась злива

З донжоном розправилась злива

Учора в Балаклаві, курортному районі Севастополя, як, власне, у всій прибережній зоні півострова, найбільше неприємностей через штормове попередження остерігалися в акваторії місцевої бухти (там і досі не знята заборона на вихід плавзасобів у відкрите море. — Авт.). Але негода завдала разючого удару в іншому місці — на суходолі. Від зливи, що не припинялася всю ніч, постраждав головний символ Балаклави — середньовічна генуезька фортеця Чембало. Зокрема, зруйнувалась верхівка її найвищої вежі — донжону.

Храм, який спорудив Мазепа

Храм, який спорудив Мазепа

Українські археологи вже який рік поспіль намагаються прослідкувати історичну долю міста Батурин, яке 300 років тому за наказом російського царя Петра I знищили російські війська. За останні декілька місяців вчені відкрили під завалами ґрунту підземний хід до Батуринської фортеці, а також розкопали оборонний рів. Та чи не найбільша увага археологів сьогодні прикута до церкви Живоначальної Трійці, залишки якої учені виявили за кілька сотень метрів від гетьманської фортеці.

Всі статті рубрики