РАХУНКОВА ПАЛАТА

18.07.2008

62 мільйони

євро додатково направлять країни «Великої вісімки», серед яких Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Велика Британія та Росія, і держави Європейського Союзу на будівництво сховища для відпрацьованого ядерного палива «Укриття» Чорнобильської АЕС. Загальна вартість будівництва нового безпечного конфайменту і сховища для відходів оцінюється приблизно в 700 мільйонів доларів. А роботи планують завершити приблизно через п’ять років.

48,4 мільйона

гривень компенсації втрат знецінених вкладів «Ощадбанку» вже доставила «Укрпошта». Всього кошти виплатили 52 252 особам на суму 48 489, 9 тисячі гривень. А станом на 15 липня «Укрпошта» отримала від «Ощадбанку» 53 152 одиниць виплатних документів на суму 49 294, 4 тисячі гривень для виплати жителям усіх областей України і АР Крим.

40,4 мільйона

тонн зернових, що прогнозувалося зібрати в цьому році — далеко не межа. Такий новий прогноз зробив міністр аграрної політики Юрій Мельник. Більш точну цифру урядовець пообіцяв назвати трохи пізніше. Раніше пан Мельник заявляв, що при прогнозі на цей рік 40 мільйонів тонн зернових половину становитиме пшениця, дев’ять мільйонів тонн — ячмінь, і стільки ж — кукурудза. Середня врожайність, за попередніми прогнозами, становитиме 30,8 центнера з гектара.

65 тисяч

імен нараховує список жертв Голодомору 1932—1933 років на Дніпропетровщині. За даними Держархіву області, у фондах обласного архіву виявлено близько 1,2 тисячі документів про події 30–х років, які або безпосередньо пов’язані з Голодомором, або передували йому. Відтак архів області має намір видати збірник документів «Голодомор 1932—1933 років на Дніпропетровщині: передумови, перебіг, наслідки».

1010 дітей

усиновили українці протягом першого півріччя поточного року. Водночас, за словами міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка, ще 629 дітей за перше півріччя всиновили іноземці. Протягом останніх двох років наші співвітчизники вперше усиновили дітей більше, аніж іноземці. Приміром, минулого року іноземці взяли під опіку 1477 українських дітей, а в 2006 році — 1417.

118 пам’ятних знаків

жертвам Голодомору вже встановлено на Луганщині. Про це під час Координаційної наради з підготовки заходів у зв’язку з 75–ми роковинами Голодомору 1932—1933 років в Україні повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Заблоцький. За його словами, вже до листопада поточного року такі пам’ятні знаки встановлять в усіх населених пунктах, що постраждали від Голодомору.

78 відсотків

українців не вважають, що зможуть захистити свої права у разі придбання неякісних товарів, а тому займають пасивну позицію щодо відстоювання прав споживачів. Такі результати соціологічного дослідження, які проводила компанія GfK Україна на замовлення спільного проекту Європейського Союзу і Програми розвитку ООН «Співтовариство споживачів і громадські об’єднання». Ще 65% наших співвітчизників висловили думку, що відстоювати свої права немає сенсу, оскільки продавці на базарі й магазині все одно перешкодять поверненню грошей.

24 особи

потонули в Криму з початку літа. Життя ще 26 людей вдалося врятувати «еменесникам». Тож Міністерство з питань надзвичайних ситуацій стурбоване високим показником смертності й закликає людей дотримуватися правил поведінки на воді під час купання і катання на плавзасобах, відпочивати тільки у спеціально обладнаних місцях, не купатися у шторм та не лізти у воду в стані алкогольного сп’яніння.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>