Били та співали

Били та співали

Лише кубинцям поступилися за кількістю перших місць українські боксери на представницькому міжнародному турнірі на призи братів Кличків. Переможцями у своїх вагових категоріях стали п’ятеро бійців з Острова Свободи, четверо наших співвітчизників і по одному представникові Росії та Італії.

Гуго, прощай!

Гуго, прощай!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Відкритий чемпіонат Франції з тенісу–2008 почався зі сліз. Плакав знаменитий аргентинець Густаво Куертен, для якого перший матч на нинішньому «Ролан Гарросі» став останнім у всій кар’єрі. 31–річний бразилець тричі вигравав ці змагання (у 1997, 2000 і 2001 роках). Його вже віддавна непокоїть хворе стегно, тож із вершин світової класифікації Гуга впав аж на 1141–й рядок рейтингу АТР. Попри це, організатори надали легендарному гравцеві «вайлд кард». А Куертен програв французові Полю–Анрі Матьє у трьох сетах. На пам’ять йому подарували спеціальний приз зі зрізом ґрунту паризьких кортів під склом. Тримаючи його над головою, Гуга плакав.

Чорна перлина

Чорна перлина

Три чи чотири секунди відриву, показані у підсумковому протоколі, аж ніяк не відображають ту величезну перевагу, яку мав на Гран–прі Монако британець Льюїс Хемілтон над своїми найближчими переслідувачами. Потрібно врахувати, що за 18 кіл до фінішу гандикап лідера команди «Макларен» становив майже 40 (!) секунд, а це для тісних вуличок Монте–Карло — просто прірва. Але на згаданому відтинку стався найприкріший епізод гонки: чинний чемпіон і на той час лідер загального заліку Кімі Райкконен на своєму «Феррарі» не впорався з управлінням і врізався ззаду в машину німця Адріана Сутіля, який ішов на четвертій позиції. Пілот команди «Форс Індія» вже готувався святкувати здобуття перших балів у сезоні (і для себе, і для індійської «стайні»). Сутіль, стартувавши аж із 18–го місця, героїчно відіграв майже півтора десятка позицій, аж тут його нагнав Райкконен. Після пошкодження задньої підвіски Андріан був змушений зійти з дистанції. А Кімі, транзитом через бокси, хоч і дістався фінішу, але показав лише дев’ятий результат. Для «Скудерії» це провал, якщо врахувати, що Райкконен у кваліфікації показав другий час, а Феліпе Масса здобув «поул–позишн».

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Леви» знову «з’їли» «вовків»

«Леви» знову «з’їли» «вовків»

Маріуполь — чемпіон. У баскетболі це вже аксіома. За традицією, команда–переможець турніру має зрізати сітку з кільця. Цього разу під схвальні вигуки уболівальників на трибунах спорткомплексу «Азовмаш» за ножиці взявся шотландець Роберт Арчибальд, визнаний MVP «плей–оф». Саме його холодно­кровні дії, 19 очок і 6 підбирань, були серед визначальних чинників, які дозволили господарям утретє поспіль перемогти «Київ» у фінальній серії.

Нижче голландського плінтуса

Нижче голландського плінтуса

«Відчуй себе Фарерами» — такий дошкульний, але влучний заголовок запропонували до звіту про спаринг національних команд Голландії й України. Збірна України під керівництвом нового наставника — Олексія Михайличенка — провела в суботу свій третій контрольний матч і зазнала першої поразки. Та ще й якої! У Роттердамі на стадіоні «Де Кюйп» «синьо–жовті» були розбиті просто вщент. Олексій Михайличенко перед матчем казав, що саме в матчі з таким суперником виявиться справжня ціна нинішньої української команди. І ціна ця виявилася низькою. Декому з голландських футболістів ще треба було довести тренерові Марко ван Бастену своє право зіграти на Євро–2008, тож господарі викладалися по повній програмі. Звичайно, штаб на чолі з Михайличенком теж розраховував на продуктивну роботу своїх підопічних, однак жодних позитивних моментів у їхніх діях ніхто так і не побачив.

Всі статті рубрики