ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

27.05.2008

Українські трансфери

Хорватський півзахисник Огнен Вукоєвич підписав п’ятирічний контракт із київ­ським «Динамо». 24–річним півзахисником збір­ної Хорватії цікавилися «Селтік», «Аякс» і «Баварія», але Вукоєвич зробив вибір на користь української команди. Президент «Динамо» Ігор Суркіс відмовився називати суму трансферу, зазначивши лише, що «футболіст обійшовся нам дуже дорого, але я про це не шкодую». Раніше Огнен виступав за «Славен Белупо», бельгійський «Льєрс», а найбільших успіхів досяг із клубом «Динамо» (Загреб). У складі збірної Хорватії провів 12 матчів, забив один м’яч.

Ще одним новачком віце–чемпіонів України став нігерійський форвард Еммануель Окодува, добре відомий нашим уболівальникам. Свого часу він виступав за «Ворсклу» й київський «Арсенал». Після успішних виступів у складі «канонірів» Окодуву перехопив «Шахтар», хоча дуже прагнуло залучити до своїх лав і «Динамо». Але нігерієць не затримався навіть у донецькому «Металурзі», а відтак пограв ще й за російську «Кубань» та бельгійський «Жерміналь». Зараз Окодуві 24 роки. У вищій лізі чемпіонату України він провів 134 матчі, забив 37 м’ячів.

* * *

Захисник Микола Іщенко перейшов із «Карпат» до «Шахтаря». За 2,5 мільйона (!) доларів «гірники» набули 60 відсотків трансферних прав на 25–річного оборонця.

Відставка Гранта

Керівництво «Челсі» відправило у відставку головного тренера Авраама Гранта, з яким команда не змогла виграти англійську прем’єр–лігу та Кубок чемпіонів. Можливими наступниками ізраїльтянина на посаді називають Марчелло Ліппі, Свена–Йорана Ерікссона та Франка Райкарда, хоча в клубі заявили, що не коментуватимуть жодної інформації з цього питання доти, доки не буде оголошено про призначення нового наставника «синіх».

Новий тренер «Боруссії»

Головним тренером дортмундської «Боруссії» став Юрген Клопп (раніше він працював із «Майнцем»). 40–річний фахівець замінить на посаді Томаса Долля, якого звільнили через незадовільні результати. Нагадаємо, клуб із Дортмунда закінчив чемпіонат на 13–му місці.

Глеб пішов з «Арсеналу»

Менеджер півзахисника збірної Білорусі Олександра Глеба Улі Фербер заявив в інтерв’ю мінській газеті «Прессболу», що його клієнт більше не є гравцем лондонського «Арсеналу». Зацікавлення у послугах найсильнішого білоруського футболіста виказують «Інтер», «Барселона» і «Реал». В «Арсеналі» Глебу надалі пропонували зарплату на рівні 75 тис. євро на тиждень, тоді як в «Інтері» начебто готові платити 125 тис.