На шпиталь вкаже Липа

На шпиталь вкаже Липа

І тривало це літературне свято в «морській перлині» протягом двох днів. До місцевого Південноукраїнського педагогічного університету з’їхалися дослідники з усієї України. Представники Львова, Івано–Франківська, Сум, За­по­ріжжя, Києва, Ялти, Ізмаїла та Ужгорода вкотре наголосили, що велика спадщина сімейства Лип і досі не те що не досліджена, а й не перевидана. Приміром, із запланованого восьмитомника Юрія Липи світ побачив поки ще лише перший.

Перемога, втілена в Євро

Перемога, втілена в Євро

Уперше за багато років у парку Ленінського комсомолу на День Перемоги не відбудеться традиційна хода ветеранів до меморіального комплексу «Твоїм визволителям, Донбас». Про це журналістам повідомив міський голова Донецька Олександр Лук’янченко. А причиною, що змусила відмовитися від давньої традиції, стало перетворення цієї території на будівельний майданчик, де триває зведення суперсучасного стадіону «Шахтар» в рамках підготовки до футбольного свята в Україні Євро–2012.

Воскресіння очима дитини

Воскресіння очима дитини

Більше ста великодніх малюнків, з яких 70 — від дітей із краю териконів, подарували місту школярі. Усі роботи об’єднала виставка «Святкуємо Великдень разом», мета якої показати, як юне покоління з різних куточків держави сприймає Пасху, Бога, церкву і християнство в цілому. «Виставка доводить: діти сприймають святий Великдень однаково: як у Донецьку, так і у Львові. Нині я певен: через кілька років ці дітлахи, чиї роботи ми сьогодні бачимо, якщо стануть політиками, вже ніколи не ділитимуть Україну на Схід і Захід», — зазначив у коментарі «УМ» директор Львівського історичного музею Богдан Чайковський.

Ті, хто народжує галактики

Ті, хто народжує галактики

Ідея створити Музей матері народилася із цілком конкретної події. Цієї весни виповнюється 60 років мудрій і самовідданій жінці, матері–виховательці найпершого створеного на Сумщині дитячого будинку сімейного типу Галині Сільванській. І п’ять років, як Галини немає серед нас. Її забрала хвороба, а ще — величезні проблеми, якими нагородила держава тих, кому доручила місію виховання дітей за новою тоді для нас системою.

Утретє без голови

Утретє без голови

22 квітня на головній площі міста було людно — тут відбувався пікет прихильників проведення виборів міського голови, якого місто не має вже півтора роки. Однак депутати міськради, які цього дня проводили сесію і яких звинувачують у відсутності мера та зриві виборів, до світловодців так і не вийшли.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Вектор» і Віктор

«Вектор» і Віктор

Учора за 10 км від Чорнобильської АЕС Пре­зидент Віктор Ющенко урочисто відкрив комплекс «Вектор», призначений для дезактивації, перевезення, переробки та захоронення радіоактивних відходів. «Цей комплекс є найсучаснішим у Європі. Подібний завод є лише у Франції, але він був побудований уже досить давно», — заявив один із проектувальників «Вектора», директор науково–технічного центру комплексного поводження з радіоактивними відходами міста Жовті Води Олександр Кретинін.

Реформувати, не можна скасувати

Реформувати, не можна скасувати

Раптову ініціативу Прем’єра Юлії Тимошенко перевірити стан проведення Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) знань випускників шкіл розглядали вчора на розширеному засіданні уряду. Те, що такий «аврал» проводити посеред тестування принаймні дивно, визнала і сама Юлія Володимирівна. Про скасування ЗНО, як розцінили різкі висловлювання Прем’єрки в пресі, на вчорашньому засіданні не йшлося. І міністр освіти Іван Вакарчук, і представники від директорів шкіл, ректорів ВНЗ та батьківських комітетів, які взяли участь в обговоренні, одноголосно визнали ЗНО потрібною і нагальною реформою в галузі освіти. У чому ж тоді проблеми?

Партія сказала: «Надо»

Партія сказала: «Надо»

Безпрецедентний і взірцевий, на перший погляд, приклад, який показав Миколаївський Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, швидко перетворився на пшик. «З метою створення україномовного середовища всім науково–педагогічним співробітникам, навчально–допоміжному складу, працівникам деканатів, бібліотеки, бухгалтерії, відділу кадрів, канцелярії в робочий час у будівлі навчального закладу спілкуватися винятково українською мовою», — йшлося у наказі ректора Георгія Романовського. Проте вже вчора, у день свого народження, він же і скасував розпорядження.

Всі статті рубрики