Дім лікує рани

Дім лікує рани

19 березня спеціальним літаком ООН старшого лейтенанта міліції Олександра Маринича, який після нападу на українських миротворців був у важкому стані, привезли до Києва, де поклали до Центрального шпиталю МВС України і прооперували. За словами хірурга шпиталю МВС Олексія Радченка, реабілітаційний період пораненого миротворця протікає задовільно, і за два місяці міліціонер має одужати. Чи повернеться він після цього на службу, лікар поки що не прогнозує: «Час покаже. Теоретично така можливість є», — сказав він, додавши, що у Косові українцеві надали адекватну медичну допомогу, і будь–яких нарікань на дії колег–медиків у Косові в нього немає.

Остання «Прем’єра»

Остання «Прем’єра»

До свого 80–річчя народна артистка України Юлія Ткаченко не дожила всього лише кілька місяців — цей ювілей, але вже без неї, численні прихильники, учні й друзі відзначатимуть 25 липня. Про цю дату згадають не лише в її рідному Театрі імені Франка, де вона пропрацювала понад 50 років, а й в усіх театрах України, де служать випускники її акторських курсів Київського театрального інституту.

«Інфекція» з–за океану

«Інфекція» з–за океану

Основна причина падіння долара — прагнення Федеральної резервної системи Сполучених Штатів Америки зробити більш дешеві гроші. «Як наслідок — ми маємо колапс на всіх фінансових ринках, в усіх розвинених і не дуже країнах», — зазначає експерт Українського фондового центру Владислав Перевишко. Навіть Японія, яка славилась найдешевшими фінансовими ресурсами, почала потерпати від цього, не кажучи вже про Україну. «Виникла елементарна криза ліквідності: нема грошей і все. І десь їх треба брати», — додає експерт. Звичайно, Федеральна резервна служба, фактично — Нацбанк США, декілька разів ухвалювала рішення про зниження відсоткової ставки. Тобто до здешевлення долара як кредитного ресурсу. Автоматично ж знижувався і валютний курс.

Де три мільярди за авто?

Де три мільярди за авто?

Виїзне засідання колегії МВС, що відбулося цієї суботи у Вінниці, майже збіглося зі «стоденкою» роботи нового відомчого керівництва. Окрім пріоритетів МВС у боротьбі зі злочинністю, що вже отримали розголос у ЗМІ, міністр Юрій Луценко назвав ще один — наведення порядку в реєстрації автотранспортних засобів. Невідкладно зайнятися цим примушує такий показник: хоч кількість ввезених в країну нових автомобілів щороку приблизно однакова, але минулого року митні та реєстраційні збори за них різко скоротилися.

Не конвеєр — просто їжа

Не конвеєр — просто їжа

Співробітники міліції завершили розслідування досить «гучної» для Полтави кримінальної справи, де фігурує подружжя любителів... котятини. «УМ» уже повідомляла про затримання в останні дні минулого року напівбомжацького вигляду «солодкої парочки», в сумках якої правоохоронці виявили трьох задушених мурчиків. Ще тоді 51–річний чолов’яга, якого і раніше засуджували за скоєння злочинів, та його співмешканка навіть не приховували, що в їхньому невибагливому сімейному раціоні регулярно з’являлося м’ясо чиїхось домашніх улюбленців. Про це свідчили і залишки дикунських трапез у помешканні.

Український «Курськ»

Український «Курськ»

Аварія сталася в суботу ввечері на північ від острова Лантау за чотири кілометри від міжнародного аеропорту Чек Лап Кок у Південно–китайському морі. За попередньою інформацією, зіткнення китайського балкера «Яохай» довжиною 150 метрів із вісімдесятиметровим вітчизняним судном «Нафтогаз–67», що належить ДАТ «Чорноморнафтогаз» і виконувало в гонконзькій акваторії роботи за договорами фрахту з компанією «Фортранс лімітед» (Швейцарія) із 2003 року, сталося через туман, а також поганий рівень комунікації між екіпажами.

«Штопор» на той світ

«Штопор» на той світ

Не встигла столиця призабути авіакатастрофу приватного літака біля аеропорту «Жуляни», а під Києвом уже нова НП. Як розповів «УМ» керівник прес–служби Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Ігор Кроль, трагедія сталась неподалік села Наливайківка Макарівського району Київської області, всього за 42 кілометри від столиці. Після зльоту з ґрунтового аеродрому «Наливайківка» приватний тримісний гідролітак «Аеропракт–24» із бортовим номером L2410 пролетів усього п’ятнадцять хвилин і розбився на полі поруч із лісосмугою. На борту в момент аварії перебували троє пасажирів — пілот, заступник головного архітектора Києва Едуард Лещенко та архітектор Тетяна Доценко.

«ГПО»... на панелі

«ГПО»... на панелі

Норми та значки «ГПО» (готовий до праці й оборони) для нинішніх школярів уже не є обов’язковими. Натомість деякі зі старшокласниць змушені здавати дещо інші норми — теж «ГПО», але... «готова до панельного обслуговування». Подібне ще донедавна практикувала міжнародна злочинна група, яка підбирала й вивозила до Росії юних донеччанок, приречених працювати там «нічними метеликами».

Всі статті рубрики