«Чума» в погонах

«Чума» в погонах

Про загострення скандалу навколо будівництва багатоповерхового будинку на території Київської центральної поліклінічної лікарні ЗМІ повідомляли неодноразово. Та минулими вихідними при спробі місцевих мешканців та студентів Медичної академії ім. Богомольця вкотре привернути увагу чиновників до проблеми ситуація вийшла з–під контролю. Нагадаємо, наразі активісти наполягають на припиненні будівництва житлового будинку на території лікарні через можливу загрозу «вибуху» епідемії «сибірської виразки» та «чуми». Оскільки на місці, де нині вирито котлован під забудову, наприкінці XVIII століття ховали людей, які помирали саме від вищеназваних хвороб (за окремими даними, вірус «сибірки» живе під землею декілька сот років і може «вийти» на поверхню, якщо розрити його «місце поховання». — Авт.).

Хук для фотокора

Хук для фотокора

Інцидент трапився минулої суботи, по закінченні футбольного матчу «Металіст»–«Шахтар». Фотокореспондент інформаційного агентства «Укрінформ» Ігор Ткаченко завершив зйомку матчу і взявся фотографувати «ВІПів», присутніх на ньому. «Я стояв на біговій доріжці і фотографував ВІП–ложу, де були Рінат Ахметов, Борис Колесніков і Володимир Логвиненко («губернатор» Донеччини. — Авт.), — розповів «УМ» Ігор Ткаченко. — Раптом боковим зором я помітив, що до мене з нецензурною лайкою, буквально біжить директор стадіону Геннадій Каліщук. Він сказав, що знімати не можна і що як я не припиню це робити, то мене позбавлять акредитації до кінця сезону.

Час розплати по–кримськи

Час розплати по–кримськи

Сьогодні вже другий день керівник МВС Юрій Луценко перебуває у Криму з робочим візитом, мета якого — перевірити ефективність протидії організованій злочинності та розкриття «розстрільних» справ 90–х років (стосовно відомих банд «Сейлем» та «Башмаки»), справ про зловживання у сфері земельних відносин та незаконний обіг наркотиків. Одразу після прильоту до Сімфеполя міністр Луценко разом із кількома своїми заступниками провів закриту робочу нараду в главку МВС АРК. «УМ» вдалося дізнатися, що «розбір польотів» був доволі жорстким, особливо щодо роботи підрозділів боротьби з незаконним обігом наркотиків. Згодом Юрій Луценко підтвердив незадоволення не лише роботою місцевих правоохоронців, а й діяльністю групи центрального апарату МВС, яку сформували і направили сюди для боротьби з наркоторговцями. Керівника групи відкликано, а саму групу буде повністю змінено.

Край терпінню

Край терпінню

Уже тиждень у столиці Тибету Лхасі тривають заворушення, які розпочалися з акцій протесту буддистських ченців. Учора представники китайської влади заявили, що майже відновили контроль над містом. Губернатор Тибету Цянба Пунког повідомив, що за час заворушень загинули 13 тибетців, але при цьому зазначив, що китайські військові не застосовували вогнепальну зброю. Тибетський уряд в екзилі, який перебуває в Індії, та закордонні ЗМІ стверджують протилежне і заявляють, що насправді загинуло приблизно 100 учасників демонстрацій, а 80 отримали поранення.

Кабінет під грифом «цілком таємно»

Кабінет під грифом «цілком таємно»

У суд на міського голову Володимира Пузакова подала одна з громадських організацій міста. У рамках моніторингового проекту «Технології оптимального розвитку особистості» її представники звернулися до Кіровоградського мера з інформаційним запитом. У листі йшлося про організаційну структуру виконавчого комітету Кіровоградської міськради, прізвища, імена та по батькові, контактні адреси й телефони керівників структурних підрозділів. Здавалося б, ніхто не просив відкривати дер­жавну таємницю. Тим більше що, згідно із Законом України «Про інформацію», таке право має кожна громадська організація.

«Кури»... банан

«Кури»... банан

«Ми вже давно організовуємо різні заходи з метою заохочення жителів міста кидати палити: проводимо спеціальні тренінги, лекції, бесіди тощо, — розповіла в телефонній розмові «УМ» директор Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Ольга Буднікова. — Але слоган «Це шкідливо для вашого здоров’я» вже не діє».

В автобус — тільки з вогнегасником!

В автобус — тільки з вогнегасником!

Як розповів «УМ» заступник начальника криворізької пожежної частини Сергій Кравченко, під час руху водій ПАЗика помітив задимлення моторного відсіку. «Він зупинив автобус і, відкривши відділення мотора, побачив сильний дим. Затим заскочив назад і таки встиг відчинити двері для виходу, щоб жінка встигла покинути палаючу машину».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Каміння від братів–слов’ян

Каміння від братів–слов’ян

Поліцейські ООН та військовослужбовці KFOR учора перебрали контроль над приміщеннями двох судів ООН у місті Косовська Мітровіца, які з минулої п’ятниці утримувалися сербськими демонстрантами на знак протесту проти самопроголошення незалежності Косова. Операція звільнення будинків судів розпочалася о шостій годині ранку і в ній були задіяні броне­транспортери та більше 500 поліцейських, голов­ним чином зі складу українського миротворчого контингенту, повідомляє хорватська інформагенція ХІНА.

Всі статті рубрики