Водій, розганяйся до 6,50!

Водій, розганяйся до 6,50!

На вітчизняних автозаправних станціях знову міняють цінники. Причому аж ніяк не у бік зменшення. Процес, як це традиційно трапляється, розпочався із південних та східних областей. Ще 28—29 лютого у цінниках на більшості кримських АЗС замість 5.30 гривні за літр популярного «дев’яносто п’ятого» буденно вписали 5,60. От і все! При цьому надто зацікавлених автолюбителів ще й «втішили»: за тиждень–другий за цю ж популярну марку доведеться викладати і всі 6, якщо не більше, гривень. Місцевий антимонопольний комітет побачив у ситуації змову: мовляв, «бензинові королі» завчасно у традиційний спосіб почали готуватись до літнього сезону: зараз піднімемо трохи, а потім ще ледь–ледь.

«Самоволка»

«Самоволка»

Півтора десятка активістів громадської організації «Зелений світ» та Української народної партії пікетували вчора будівлю Міністерства оборони з вимогою припинити незаконне, на їхню думку, будівництво на ділянці за адресою: вулиця Львівська, 15, території колишнього військового шпиталю, що перебуває в користуванні оборонного відомства.

Пікет на ходулях

Пікет на ходулях

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Українцям — кіно українською!», «Наші вуха для української мови, а не для локшини!», «Від кіна українською — до українського кіна!»,— під такими гаслами відбулося вчора пікетування Міністерства культури представниками культурного бомонду. Зачинщиком цього перформенсу стало Всеукраїнське об’єднання «Свобода». «Ми є свідками змови спекулянтів, які не бажають забезпечити українців якісним продуктом і прагнуть при цьому отримувати надприбутки за посередництво, — вважає лідер Об’єднання Олег Тягнибок. — Україна має позбутися подібних паразитів, налагодити прямі зв’язки з кіновиробниками та дублювати фільми українською на власних потужностях. Це забезпечить якість кінопродукту, роботу українським акторам, режисерам, технічним та творчим працівникам».

Отаман «Поліської Січі»

Отаман «Поліської Січі»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

За схожий на картоплину ніс у дитинстві його прозвали Бульбою. «За цю зневагу я дуже гнівався і суворо відбивався, — писав згодом Боровець у книжці «Армія без держави». — Коли ж у школі прочитав гоголівського «Тараса Бульбу», то почав своїм ім’ям гордитися». Для польських шовіністів, більшовиків, нацистів поліський отаман Бульба­Боровець був ворогом, для бандерівської ОУН — запеклим опонентом.

Чого хоче жінка...

Чого хоче жінка...

Жіночий день нині поволі втрачає статус пережитку радянської системи, стаючи справді модною тенденцією. Цього дня прекрасна половина людства відпочиває, купаючись у квітах, а чоловіки сушать голови, що подарувати коханій? Соціологи Київського міжнародного інституту соціології полегшили їхнє завдання. Аби дізнатись, чого хоче жінка на 8 Березня, експерти провели всеукраїнське опитування.

Всі статті рубрики