Чого хоче жінка...

07.03.2008
Чого хоче жінка...

Жіночий день нині поволі втрачає статус пережитку радянської системи, стаючи справді модною тенденцією. Цього дня прекрасна половина людства відпочиває, купаючись у квітах, а чоловіки сушать голови, що подарувати коханій? Соціологи Київського міжнародного інституту соціології полегшили їхнє завдання. Аби дізнатись, чого хоче жінка на 8 Березня, експерти провели всеукраїнське опитування.

Його результати показали, що наші красуні раді отримати будьякі подарунки від чоловіків. Зокрема, на квіти в цей день очікують 22,2 відсотка українок, і, звичайно ж, жіноче серце розтане від турботи, уваги та ніжних слів — так відповіли 11,8% жінок. Частина дам зізналась, що мріє отримати на 8 Березня якусь ювелірну прикрасу (8,5%) або ж парфуми і косметику (7,7%). А на романтичну подорож з коханим радо погодиться близько 5 відсотків українок. Що ж до грошей, то вони, за даними соцопитування, стануть найкращим подарунком для 4,5 % опитаних.

Також із соціологами поділились своїми планами на 8 Березня й українські чоловіки. Вони зізнались, що понад усе хочуть подарувати коханій квіти (30,4%), або ж куплять туалетну воду (11,2%). Знайшлися і справжні романтики, які готові влаштувати своїй половинці романтичну вечерю при свічках (5,9%), а купити коханій одяг наважиться приблизно 5 відсотків чоловіків. Частина ж представників сильної половини людства з товстими гаманцями не проти дістати навіть зірку з неба! 2,8% опитаних хочуть подарувати своїм жінкам будинки або квартири, деякі відкладають гроші на автомобіль, а найсміливіші (0,5%) наважаться і на... дитину!

Порівнявши дані соцопитування за три роки (з 2005 по 2008 рік), соціологи дійшли цікавих висновків: дещо знизився попит на квіти, предмети одягу, взуття і романтичну вечерю. Водночас у чоловіків зросло бажання дарувати жінкам квартири та будинки, романтичні подорожі та ювелірні прикраси. Соціологи пояснюють такі зміни покращенням фінансового стану чоловіків. Та чи вдається останнім задовольнити примхи жінок у цей день? Соціологи кажуть «так»! Адже в цілому плани чоловіків збігаються з очікуванням коханих.

І все ж не всі українці святкують «жіночий день». За даними соцопитування, 1,6% чоловіків з різних причин не збираються робити подарунки на 8 Березня, а 2,7% жінок навіть їх не очікують. Також 10,5% жінок відповіли, що не мають людини, яка б могла подарувати подарунок. А серед чоловіків таку відповідь дало вдвічі менше опитаних. І не дивно, адже, згідно з даними останнього перепису населення, жінок в державі на 3,5 мільйона більше, ніж чоловіків. Тож сильній половині таки доведеться докласти зусиль, аби не залишити без уваги жодну жінку!

«УМ» вирішила дізнатися, чи святкують 8 Березня в родинах деяких відомих українок.

Співачка Ані Лорак:

«Особливої уваги 8 Березня не приділяю, та й щоб дуже святкувати його, то ні... Тим більше, що цього дня відпочивати не доведеться — у мене концерт у Москві. Проте, звичайно, як і будьяка жінка, люблю увагу чоловіків і квіти».

Тимофій Нагорний, бізнесмен, чоловік Лілії Подкопаєвої:

«Якщо відверто, то для нас — кожен день свято. В тому числі і 8 Березня. Тож плануємо зібратись у вузькому сімейному колі і будемо святкувати. А от що подарую Лілії — таємниця, адже хочу зробити несподіванку. Хоча, традиційно, у нашій сім’ї жінки замовляють подарунки самі. Це має бути практична річ».

Влада Литовченко, президент модельної агенції Karin MMG:

«8 Березня завжди асоціюється з піднесеним настроєм та позитивними емоціями. У мене є багаго ідей, як саме відзначити свято, але ще не визначилася напевно. Я заздалегідь приготувала подарунки своїм любим донечкам та мамі, але які саме — таємниця».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>