Менше балакайте російською!

Менше балакайте російською!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

20 лютого Нацрада заслухає результати перевірок восьми телевізійних компаній. Моніторинг цього разу був позаплановим. Головна мета — підсумувати виконання норм Закону «Про телебачення і радіомовлення». Ідеться про дотримання квоти на виробництво вітчизняного телепродукту і частку української мови в ефірі.

«Трійка» примчала в Київ

«Трійка» примчала в Київ

Учора вперше за всю історію України до нашої столиці прибула надзвичайна кількість вищих дипломатів — 12 міністрів закордонних справ країн ЄС та держав Чорномор’я, 18 перших заступників міністрів, керівники понад 20 міжнародних організацій. Київ влаштував зустріч міністрів ЄС та країн Чорноморського регіону. «Сьогодні ми започатковуємо важливий і цікавий проект чорноморської взаємодії», — прокоментував глава зовнішньополітичного відомства України Володимир Огризко.

Посвідчення для виживання

Посвідчення для виживання

Прагнення родин людей, які загинули на виробництві, мати статус постраждалих, що має гарантувати їм певні пільги, нарешті набуває реальних обрисів. За попередніми підрахунками, в нашій державі такі посвідчення мають отримати понад 10 тисяч осіб. Наразі міністр праці та соціальної політики Людмила Денисенко під час перебування в Донецьку вручила 98 посвідчень сім’ям гірників, які загинули внаслідок підземних вибухів на шахті імені Засядька в листопаді–грудні минулого року.

Вулиці українських героїв

Вулиці українських героїв

Воістину історичне рішення днями прийняли депутати Шишацької селищної ради: частину вулиці Леніна перейменувати на майдан Кирила Осьмака. Причому йдеться саме про той відрізок згаданої вулиці, що охоплює «пуповину» селища–райцентру з розташованими на ній цитаделями місцевої влади та типовим пам’ятником пролетарському вождю на повен зріст. У такий спосіб на Полтавщині вперше «звільнили» центр населеного пункту від іменного символа тоталітарної комуністичної доби на користь земляка, який був не просто українським патріотом, а однією зі знакових постатей нашого визвольного руху й близьким сподвижником його провідників — Шухевича і Бандери.

Життя без водогону

Життя без водогону

У Куп’янському районі Харківської області — надзвичайна подія. Чотири дні тому тут вийшов із ладу місцевий водогін, але ремонтна бригада й понині не може знайти місце прориву. Ситуація ускладнюється тим, що централізованій мережі водопостачання у Лісовій Стінці немає альтернативи. Тобто біля жодного зі 180 дворів, де проживає 535 осіб, не вирито криниці.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вскочити у поїзд до ВНЗ

Вскочити у поїзд до ВНЗ

Цього року вступ до всіх вищих навчальних закладів, незалежно від форми власності, здійснюватиметься тільки за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) знань випускників шкіл. Якщо минулого року воно лише проходило «обкатку», то цьогоріч ЗНО є обов’язковим для всіх, хто хоче здобути вищу освіту, незалежно від того, коли людина закінчила середню школу — цього року чи давніше. Про особливості цьогорічного зовнішнього оцінювання розповідав учора міністр освіти Іван Вакарчук.

Двоколісний гігант

Двоколісний гігант

Автором такого незвичайного транспорту є скромний винахідник, киянин Володимир Хахель. Механік за освітою, він вирішив подарувати гранд–велосипед найвищій людині світу, житомирянину Леоніду Стаднику. Ще влітку в ефірі одного з телеканалів Стадник розповів про мрію мати велосипед, адже «магазинні» для нього замалі. Тож конструктор не полінувався і за чотири місяці за допомогою водопровідних труб, дитячого велосипеда і покришок власноруч сконструював найбільший в Україні «ровер».

Всі статті рубрики