Інвалідність Соцпартії

Інвалідність Соцпартії

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Після арешту Миколи Рудь­ковського його Соцпартії нічого не залишається, як стати на захист свого олігарха. Ця безвихідь демонструє подальшу агонію політичних невдах, у яких після чергового корупційного скандалу (а на черзі, можливо, — і соціалісти Цушко та Семенюк) фактично не лишається шансів повернутися у велику політику.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Важка дружба

Важка дружба

«Є питання, які треба обговорити. Можливо, вони чутливі. Але ми готові до цього діалогу», — сказав Віктор Ющенко журналістам перед переговорами у Кремлі зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Вочевидь найбільш «чутливим» питанням була погроза «Газпрому» радикально збільшити ціну на газ для України. Саме вона пролунала за кілька днів до офіційного візиту українського Президента до Москви і, природно, стала болем номер один у складних стосунках між Києвом та Москвою. Втім учора, завершивши зустріч віч–на–віч, ні Віктор Ющенко, ні Володимир Путін не обмовилися про цю частину своєї розмови. Прикметно водночас, що натомість запланованих півторагодинних перемовин президентів вони тривали три з лишком години.

Вентиль не закрутять

Вентиль не закрутять

Гра на нервах між Києвом і Москвою вчора, схоже, закінчилася. Приз за розв’язання суперечки отримує Президент Ющенко.

Напередодні «Газпром» знову переніс «час ікс» — момент, коли мозоляста рука у спецівці перекриє кран на трубі, якою надходить до нас блакитне паливо. Спочатку російські газовики погрожували, що це станеться вчора о 10.00, потім перенесли час «покарання» на 18.00 за московським часом. День «відпочинку» нам подарували як презент Президентові Ющенку, котрий саме вчора прибув до Росії з візитом. А, можливо, вечірка з нагоди 15–ліття компанії, яка «гуділа» напередодні, видалася настільки феєричною, що першим особам «Газпрому» просто не хотілося брати до голови якісь нікчемні півмільярда українського боргу.

А протест–то — «дутий»!

А протест–то — «дутий»!

Хоча ще зранку повірити в це було складно, але Верховна Рада вчора таки «розблокувалася». Після енної погоджувальної ради лідери фракцій таки домовилися зібратися на вечірнє засідання, щоб реально попрацювати. Воно почалося, щоправда, не о 16–й годині, а після п’ятої. За словами голови фракції Блоку Тимошенко Івана Кириленка, досягти порозуміння вдалося після того, як було вирішено не чіпати конфліктних питань, а обговорювати тільки соціальні й економічні законопроекти. Зокрема, про держзакупівлі, сільську медицину, прожитковий мінімум тощо. А такі резонансні теми, як зняття депутатської недоторканності, запровадження імперативного мандата чи кадрові питання, планувалося відкласти на сьогодні. Очевидно, до цього «конфліктного пакета» зарахують і найгарячішу наразі проблему — НАТО. Через яке, власне, парламент, замість працювати, й загруз у «блокаді».

Місце шоу змінити не можна. Лише — дату

Місце шоу змінити не можна. Лише — дату

Співголова оргкомітету «другого з’їзду депутатів рад усіх рівнів» у Сіверськодонецьку, голова Луганської облради Валерій Голенко вчора повідомив, що дату цього зібрання пересунуто з 23 лютого на 1 березня. Якогось зрозумілого пояснення такому рішенню Голенко не дав, лише зауважив щось про попередню й остаточну дати. Нагадаємо, що два тижні 55 нардепів–«регіоналів» зверталися до сіверськодонецького міського голови з вимогою надати їм «історичний» Льодовий палац «для зустрічей із виборцями» саме 23 лютого, і дата ця не була «попередньою».

Всі статті рубрики