НОВИНИ ПЛЮС

13.02.2008

Яценюк розповів прокуратурі про бійку

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк учора дав свідчення у кримінальній справі, порушеній прокуратурою міста Києва стосовно міністра внутрішніх справ Юрія Луценка після інциденту, що трапився між ним та мером Києва Леонідом Черновецьким. За повідомленням прес–служби ВР, Яценюк отримав від прокуратури офіційне запрошення дати свідчення.

Київський тервиборчком «прогальмував» на користь Черновецького

Київська міська територіальна виборча комісія припинила розгляд питання про реєстрацію наступних за списком кандидатів у депутати Київради від Блоку Тимошенко замість тих, що вийшли із фракції. Таке рішення ТВК ухвалила на засіданні в понеділок, повідомляє агенція «Інтерфакс–Україна». Своє рішення тервиборчком мотивував тим, що він прострочив розгляд цього питання у терміни, встановлені судом.

Нагадаємо, раніше Апеляційний адміністративний суд Києва, згідно із законом про імперативний мандат, дав «добро» на дострокове припинення повноважень 15 депутатів–«перебіжчиків». Рішення, яке може змінити конфігурацію більшості в Київраді на користь опозиції, ТВК переклала на Центральну виборчу комісію. Адвокат БЮТ Володимир Пилипенко заявив, що його блок розцінює це рішення тервиборчкому як «саботаж».

Із дачі Януковича зняли охорону

Президент Віктор Ющенко своїм указом зняв державну охорону з державної дачі «Межигір’я» в Нових Петрівцях Вишгородського району, де досі проживав Віктор Янукович. Як відомо, наприкінці минулого року екс–Прем’єр заявив, що «орендує» «Межигір’я», доки в його київській квартирі триває ремонт. А Кабмін Тимошенко на засіданні 24 грудня скасував розпорядження уряду Януковича про передачу майна комплексу відпочинку «Пуща–Водиця», зокрема й об’єкта «Межигір’я», до статутного капіталу НАК «Надра України».