За зустріч на тому світі

За зустріч на тому світі

Нікого з п’ятьох людей, котрі брали участь у своєрідному алкогольному експерименті, не знітив сіро–зелений колір невідомої рідини, яку гості принесли з собою під виглядом лікеру. Троє мешканців селища Отинія Коломийського району, віком від 38 до 47 років, навідалися до товаришів, прихопивши півторалітрову пляшку, яку, як з’ясувалося згодом, вони знайшли біля естакади автополігону. Мати молодого господаря швиденько поставила на стіл нехитрі закуски, і весела компанія взялася за чарки.

«Чужі» тут не ходять

«Чужі» тут не ходять

Затримання Вадима Гераськіна за підозрою в отриманні хабара у великих розмірах миттю набуло розголосу не тільки серед двадцятитисячного колективу вугільного об’єднання, а й в усій півмільйонній Макіївці. «Брали» підозрюваного аж ніяк не за відомим хвацьким способом «без шуму та пилу». Навпаки, правоохоронці, серед яких були й озброєні автоматами, заблокували кілька адміністративних приміщень «Макіїввугілля». «Працювали» тут, як бідкалися деякі співробітники адмінбудинків, «чужі», тобто не місцеві правоохоронці. З відповідною місією з Києва прибули співробітники столичного Управління боротьби з економічними злочинами та Генеральної прокуратури України.

Сальний півострів

Сальний півострів

Гастрономічну подію в курортному місті приурочили до відкриття сучасного м’ясного павільйону місцевого ТОВ «Сервіс–22» на території тутешнього ринку «Універсам». Гігантською смакотою у вигляді Кримського півострова вагою 103 кілограми і розміром два на один метр частували персонажі українського фольклору.

Гроші або криза!

Гроші або криза!

Дія російського ультиматуму закінчилася вчора рівно опівдні. Телеграму з проханням втрутитися у розв’язання проблеми газового боргу голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер відіслав особисто Президентові України Вікторові Ющенку — всупереч усім дипломатичним канонам. Ну не заведено у світі, аби керівник фірми, навіть такої могутньої, просто так писав листи керівникові іншої держави!.. Але пан Міллер переконаний: криза нині поглиблюється так стрімко, що державним мужам не до протокольних нюансів. Керівник газового монополіста популярно пояснив, що станеться, якщо Україна не дослухається до вимог «Газпрому»: спочатку припинять постачати російський газ, а потім перекриють краник і на шляху середньоазійського.

Кому заважає український дубляж у Криму?

Кому заважає український дубляж у Криму?

До рішення Конституційного Суду про обов’язкове озвучення всіх іноземних фільмів державною мовою можна ставитися по–різному, але виконувати його зобов’язані всі. Озвучувати фільми українською почали і кінотеатри здебільшого російськомовного Криму, і це, звісно ж, підлило води на млин чорносотенних організацій. Днями у Сімферополі активісти молодіжного фронту «Прорив» протестували проти українського дубляжу: вони пошматували близько півтисячі україномовних афіш, а потім демонстративно пішли на фільм про Пушкіна. «Ми не хуліганили, ми озвучили настрій кримчан», — заявила лідерка «Прориву» Надія Полякова.

«Даішники» закінчили «зачистку»

«Даішники» закінчили «зачистку»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Оперативно–профілактична операція Державтоінспекції, яка тривала на українських автошляхах, добігла кінця. Відучора патрулі, відряджені в інші регіони України, почали повертатися на місця постійної служби. Підсумком їхньої роботи стало накладення 85 307 адміністративних штрафів та позбавлення права водіння терміном від 3 до 12 місяців 33 117 водіїв. Крім того, припинено діяльність багатьох автошкіл, які готували водіїв абияк. Лише в Києві 20% автошкіл, згідно з приписами прокуратури, позбавлені права готувати водіїв.

Їдьте, не обляпайтесь

Їдьте, не обляпайтесь

Виставка сучасного мистецтва «Спільний простір», про яку писала «УМ», мала працювати з 6 по 12 лютого. Однак проіснувала всього два дні — у п’ятницю міська влада наказала організаторам виставки згортати експозицію. Пояснення — величезна кількість скарг киян щодо порнографічного характеру складових виставки та образи релігійних почуттів православних.

Є хто здоровий у класі?

Є хто здоровий у класі?

Минулого тижня у столичних школах через грип та ГРВІ на заняття не з’являлося близько половини учнів, але про карантин столична влада заговорила тільки вчора. «Щоб попередити подальше розповсюдження інфекцій, ми призупиняємо навчання у столичних школах від 13 по 26 лютого 2008 року», — зазначила заступник голови КМДА Ірена Кільчицька.

Всі статті рубрики