Чекаючи на Буша

Чекаючи на Буша

Приймаючи вчора делегацію США на чолі зі спів­головою комітету із закордонних справ Сенату Ричардом Лугаром, Президент України Віктор Ющенко висловив сподівання, що в квітні цього року президент США Джордж Буш відвідає нашу державу. Також у Києві вже найближчим часом готові зустріти держсекретаря США Кондолізу Райс, повідомляє офіційний сайт глави держави.

Камінь дерево точить,

Камінь дерево точить,

Учора зранку на Пейзажній алеї знов було гаряче. На місці зламаного киянами дерев’яного паркану, який позначав місце будівництва елітного житлового комплексу для МЗС, виріс кам’яний. До цього (а також й до принагідного побиття захисників «Пейзажки») доклали руки щонайменше тридцять найнятих забудовниками працівників. Останні були «озброєні» ще й двома підйомними кранами — цю важку артилерію «каменетесів» мешканцям прилеглих будинків та активістам руху «Збережемо Старий Київ» зупинити було складно.

Алчевське лихо «прорвало» у Харкові

Алчевське лихо «прорвало» у Харкові

Потужна аварія, що сталася у тепломережі, без перебільшення, заморозила одразу чотири дев’ятиповерхових гуртожитки аграрного ВНЗ. Студенти, які мають почати навчання 21 січня, скоріш за все поїдуть додому або візьмуться за серйозний ремонт. Адже навіть якщо слюсарям якимсь дивом і поталанить запустити до цього часу тепло, кімнати після зварювальних робіт та холоднечі тепер непридатні для нормального життя.

Готуйте носовички!

Готуйте носовички!

Протягом минулого тижня в Україні захворіли на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип понад 36 тисяч людей, з них більше 17 тисяч — діти віком до 14 років. За даними Українського національного центру грипу, захворюваність зросла на 50 відсотків порівняно з попереднім тижнем. І хоч на сьогодні в жодному з десяти контрольних міст не був досягнутий епідемічний поріг, медики прогнозують подальше зростання кількості хворих.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Реверансів не буде?

Реверансів не буде?

Урядова комісія із розслідування причин аварій на орендному підприємстві «Шахта імені Засядька» завершила складання акта розслідування. «Ми не могли погодитись із тим, що причиною трагедії на шахті є лише стихія, тому провели додаткове розслідування, — повідомив голова комісії, перший віце–прем’єр–міністр Олександр Турчинов. — Це безпрецедентна аварія в історії України, під час якої загинуло 107 гірників. І ми не будемо робити реверанси перед тими, хто порушив або не виконав своїх функціональних обов’язків. Таких посадовців в акті визначено 11 осіб».

Гроші ще не в листоноші

Гроші ще не в листоноші

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко передчасно заспокоїла громадян, заявивши під час робочої поїздки до Дніпропетровська, що в ці хвилини укладається угода між Ощадбанком і «Укрпоштою», щоб люди просто в черзі могли заповнити заяву, згідно з якою безпосередньо від листоноші отримуватимуть компенсацію. Якщо ми нормально спрацюємо, то вже завтра–післязавтра люди по всій країні отримають заяви, за якими зможуть отримувати компенсації вдома».

Розкрадено по кілометру

Розкрадено по кілометру

Підприємства, які підпорядковані Міністерству транспорту та зв’язку, при проведенні минулоріч процедур закупівель значно завищували ціни і зас­тосовували корупційні схеми перекачування державних коштів на рахунки комерційних структур. Серед цих підприємств фігурує ВАТ «Автомобільні дороги України». Так, в «Укравтодорі» при проведенні тендерів встановлено порушення на 11 мільярдів гривень, із яких прямими збитками для держави можна вважати близько 900 мільйонів гривень. Зокрема, серед зафіксованих серйозних порушень — придбання шляхоремонтним будівельним управлінням №100 ДАК «Автомобільні дороги України» універсальних будівельних машин на 400 млн. гривень.

Всі статті рубрики