Ще дві «газові» смерті

Ще дві «газові» смерті

Позавчора близько сімнадцятої години у теплогенераторній, яка обслуговує двоповерховий шістнадцятиквартирний будинок у селі Супрунівка під Полтавою, пролунав потужний вибух газу, внаслідок якого на місці НП загинув заступник начальника місцевого житлово–комунального підприємства й отримав тяжкі травми слюсар–сантехнік. Ушкодження останнього виявилися несумісними з життям, тож через кілька годин він також помер у реанімаційному відділенні обласної лікарні. Руйнівна сила вибуху була такою, що у стінах приміщення теплогенераторної з’явилися тріщини.

Кличко звертається до рефері

Кличко звертається до рефері

Віталій Кличко знову балотуватиметься на посаду міського голови столиці: «Я буду брати участь у наступних виборах мера, — заявив Кличко. — Всі ті дії, які сьогодні відбуваються в Київраді, які відбуваються в Києві, ще більше стверджують мене в думці, що я повинен балотуватися на цю посаду». Тим часом Блок Кличка подав позов на міськраду до Окружного адміністративного суду міста Києва з вимогою скасувати всі землевідведення, які міськрада здійснила на засіданні 1 жовтня цього року.

«Ціну підняти дозволяю, прийом!»

«Ціну підняти дозволяю, прийом!»

Урядовцям набридло кожного дня виправдовуватись перед українцями за цінові польоти того чи іншого продукту, тож вони вирішили розправитися з ними раз і назавжди. Відтепер виробникам доведеться за десять днів попереджати місцеві органи влади про можливе зростання ціни. Якщо влада визнає обгрунтованість — цінам зрости дозволять.

Шукали гриби, шукали сина

Шукали гриби, шукали сина

Тринадцятирічний Ярослав разом з бабусею, батьком та його товаришем з трьох годин дня збирали гриби в лісі поблизу села Юрівка Макарівського району на Київщині. Відсутність хлопчика дорослі побачили близько 17–ї, майже дві години намагалися знайти його самотужки. Та коли зрозуміли, що пошуки марні, звернулися до рятувальників. У лісі на той час стало вже зовсім темно.

Формула лідера

Формула лідера

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Як відомо, в українській родині не хліб усьому голова, а жінка. В української жінки все до ладу: вдома порядок, чоловік задоволений і на роботі вона фору дає. Ось такої формули успіху дотримується Український жіночий фонд. Організований ним конкурс «Перший крок до успіху» довів це. Адже має на меті стимулювати активну життєву позицію дівчат віком від 16 до 22 років — майбутніх лідерок, здатних змінити країну та суспільство. Ця програма підтримки молоді була започаткована восени минулого року відомими громадськими організаціями — Українським освітнім центром реформ та Фондом «Приятелі дітей–Україна». До конкурсу для реалізації свого потенціалу прагнуть залучити насамперед вихованок інтернатів, дівчат із малозабезпечених сімей і провінційних мешканок.

І мертвим, і живим...

І мертвим, і живим...

Список жертв вибуху в Дніпропетровську знову подовшав. Тепер у ньому зазначено 17 осіб, серед яких п’ятеро — діти. Пошукові роботи на руїнах десятиповерхівки й далі не припиняються, адже під завалами ще перебувають люди. Хочеться вірити в диво й сподіватися, що когось з них таки знайдуть живим. Хоча в рятувальників оптимізму значно менше, адже погода в ці дні не радувала — якщо комусь і вдалося вціліти під руїнами, то холод довершив свою справу. На місці трагедії задіяно сотні людей — орієнтовно 350 осіб. Половина роботи з розбирання завалів вже позаду. Але з’явилися складнощі — через загрозу падіння однієї зі стін будинку роботу техніки довелося призупинити. Тож завали розбирають вручну й лише у безпечних місцях. Тим часом було змонтовано баштовий кран. А експерти вирішують, чи можна розбирати верхню частину даху.

Всі статті рубрики