Вибори завершилися остаточно

Вибори завершилися остаточно

Учора опівночі добіг кінця термін, відведений Центральній виборчій комісії на оголошення офіційних результатів виборів. Утім головні виборчкомівці країни не хвилювалися й запевняли, що без проблем вкладуться у ці строки, адже в неділю до ЦВК надійшли останні уточнені протоколи окружних комісій з «мокрими» печатками. О 14–й годині понеділка члени Центрвиборчкому зібралися на засідання, де в присутності закордонних та вітчизняних спостерігачів і представників партій, які мають право дорадчого голосу, фіксували остаточні підсумки голосування 30 вересня.

Для угоди нема поганої погоди

Для угоди нема поганої погоди

Після того, як Центрвиборчком оголосив офіційні результати виборів, Блок Юлії Тимошенко і «Наша Україна — Народна самооборона» отримали карт–бланш на формування коаліції. Звісно, її зафіксують уже після того, як народні депутати одержать посвідчення, але, щоб не повторити минулорічних помилок, домовленостей потрібно досягати якнайшвидше.

За Петлюру відповів Петро І

За Петлюру відповів Петро І

У ніч на минулу п’ятницю невідомі облили червоною фарбою пам’ятник російському імператору Петру І, встановлений біля входу в музей історії Полтавської битви, що в передмісті обласного центру. Співробітник приватної охоронної фірми, котрий чергував тієї ночі в музеї, стверджує, що «художники» під’їхали до бронзової двометрової скульптури на «Жигулях». Для здійснення задуму їм знадобилося кілька банок фарби — «тару» вони залишили біля пам’ятника. Кажуть, одну з них навіть не встигли використати, поспіхом відступаючи з місця події.

Червоно–чорне віче дало наказ парламенту

Червоно–чорне віче дало наказ парламенту

Під покровом Пресвятої Богородиці, в День українського війська 14 жовтня у Києві на Софійській площі знову зібралися ті, хто шанує подвиг борців за самостійну Україну. Відзначити 65–річчя Української повстанської армії прийшло близько 5 тисяч небайдужих. Були й учасники власне бойових дій.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

За крок до визнання

За крок до визнання

У неділю наше сприйняття України трохи змінилося. Адже вперше на дер­жавному рівні були урочисто вшановані борці за її свободу. А головнокомандувачу УПА Романові Шухевичу указом Президента присвоєно звання Героя України (посмертно). 12 жовтня Віктор Ющенко видав указ «Про відзначення 65–ї річниці створення УПА», яким передбачено не лише проведення тематичних виставок та лекцій з історії українського визвольного руху, а й заходи для поліпшення соціально–побутового і медичного обслуговування його ветеранів, вивчення їхніх повсякденних потреб, надання адресної матеріальної допомоги.

Всі статті рубрики