Газету почитати чи хліба з’їсти?

Газету почитати чи хліба з’їсти?

З першого січня нового року знову подорожчає преса. Але найголовніше, що самі видавці, журналісти та редактори не отримають з того ні копійки — ціни піднімає монополіст на ринку періодичних видань — «Укрпошта». Причому одним–єдиним наказом — і без жодного узгодження чи попереднього обговорення.

Шевченки жили у Львові

Шевченки жили у Львові

Усього п’ять років тому у Львові померла родичка Тараса Шевченка — Марина Артемівна Сизова. Проте тільки зараз краєзнавцям удалося з’ясувати, що жінка мала безпосередній стосунок до родини великого поета.

Тому що земляк

Тому що земляк

За кілька днів біля музею Михайла Булгакова на Андріївському узвозі, 13 нарешті з’явиться і пам’ятник геніальному письменнику. Як розповів «УМ» директор музею Анатолій Кончаковський, урочисте відкриття відбудеться 19 жовтня о п’ятнадцятій годині. «Ми очікували, що монумент з’явиться до сторіччя з дня народження Булгакова, але ми раді з того, що він таки буде зараз», — каже Анатолій Петрович. Очікують, що на відкритті будуть присутніми столичний мер Леонід Черновецький та посол Російської Федерації Віктор Черномирдін. Цю подію приурочили до Шостого фестивалю Михайла Булгакова, який сьогодні розпочинає свою роботу в Києві і триватиме два дні.

Я поведу тебе в Muse

Я поведу тебе в Muse

У суботу в київському Палаці спорту виступив легендарний англійський гурт Muse. Для українського меломана це — подія якщо не життя, то року точно. Вже звечора біля Палацу спорту було ніде голці впасти. Молодь, незважаючи на холоднечу, чекала на вулиці більш ніж годину. А музиканти не поспішали. Якщо була б запланована група на розігрів, то концерт розпочався б о 19.00 і ніхто б не підхопив застуду.

«Чорний трансплантолог» у наручниках

«Чорний трансплантолог» у наручниках

Громадянин Ізраїлю, хірург Міхаель Зіс, якого називають лідером «чорних трансплантологів», затриманий у Донецьку. У відділі зі зв’язків із громадськістю обласного управління міліції підтвердили інформацію про затримання зарубіжного гостя в одному з готелів обласного центру. Правда, місцеві правоохоронці впевнені — на руках підозрюваного клацнули наручники «з подачі» колег із Молдови, на території якої проводив свою незаконну діяльність Міхаель Зіс. А тому відразу після затримання медика із сумнівною репутацією в обласній прокуратурі почали вирішувати питання про екстрадицію його до Молдови.

Привітали Покрову нові козаки

Привітали Покрову нові козаки

Посвята у козаки, як заведено, відбувалася біля пам’ятника останньому кошовому Війська Запорізького Петру Калнишевському. На прохолодному вітрі майоріли стяги, а четверо старшокласників місцевої школи давали присягу, поповнюючи історичні лави своїх предків. Мабуть, ця мить завжди стає найемоційнішою, бо якось зримо показує: не забули пустовійтівці — роменці — сумчани свого славного земляка, схиляються перед тими ж знаменами, перед козацькою зброєю.

Всі статті рубрики