Статут під «козачка»

Статут під «козачка»

Як зазначається у листізверненні, «трудовий колектив стурбований незаконним втручанням у діяльність АНТК імені Антонова» і просить главу держави «негайно вжити заходів для припинення ігнорування конституційних прав». Це вже втретє працівники флагмана вітчизняного літакобудування звертаються до Віктора Ющенка. Причина одна і та сама: Кабінет Міністрів наполегливо намагається створити важелі для безпосереднього впливу на управління підприємством. Однак, оскільки АНТК внесене до категорії заводів, які постановою уряду заборонено приватизувати чи акціонувати, Кабмін ініціює зміну статуту, що, на думку трудового колективу, дасть можливість впливати на діяльність підприємства ставленикам уряду Віктора Януковича.

Донецьк відкушує від Макіївки

Донецьк відкушує від Макіївки

Тісне сусідство двох районів — Калінінського Донецька та Червоногвардійського Макіївки — вже давно ставить під сумнів той факт, що йдеться про два окремі населені пункти. А невдовзі вони справді можуть об’єднатися вже й на цілком офіційному рівні, оскільки новий генеральний план забудови обласного центру передбачає приєднання до нього частини макіївської «гвардійки».

Чорна ікра для народу

Чорна ікра для народу

Мо­дер­нізацію виробництва за сучасними технологіями розпочали у ВАТ «Черкасириб­госп», яке вирощує щороку до 1500 тонн коропа, товстолоба, щуки, сома та білого амура. Цехи підприємства будуть переоснащені новітнім німецьким обладнанням, що дозволить збільшити виробництво та взятися за вирощування ще й цінних порід риб — нині тут уже розжилися маточним стадом таких риб.

Борги за миротворців

Борги за миротворців

Рахункова палата України вважає економічно неефективною роботу Міністерства закордонних справ та Міністерства внутрішніх справ, які забезпечують участь українського персоналу в миротворчих місіях ООН. Судіть самі, наші хлопці ризикують життям у «гарячих» точках планети, натомість, за даними Рахункової палати, Організація Об’єднаних Націй заборгувала за участь українських правоохоронців у миротворчих місіях у Косові аж 30 мільйонів гривень. Куди дивилося керівництво МВС i чому не намагається до сьогодні вирішити це питання (як правило, у Косово служать кращі бійці Внутрішніх військ МВС), незрозуміло.

Французьке рукоприкладство

Французьке рукоприкладство

Експозиція, що приїхала до Києва після Мюнхена та Інсбрука, — це 60 чорно–білих портретів рук і їхніх власників. «Чорно–біле — це єдина правдива мова фотографії», — пояснює Анні Ассулін, задкуючи у вузькому коридорі Французького культурного центру від націлених на неї об’єктивів. Вона звикла знімати сама і ще не звикла, що знімають її. Анні — типова «алжирська француженка», з живими, виразними рисами обличчя, яскрава, як Марія Каллас. Руки...Руки у неї звичайні. Тому Анні Анссулін знімає чужі і вважає, що вони «говорять більше, ніж вуста».

Де ти, Жанно?..

Де ти, Жанно?..

Хтозна, скільки б ще дівчаток стало жертвою виродка, якби батько одинадцятирічної Жанни час від часу не цікавився долею своєї дитини. Розлучившись кілька років із жінкою–п’яничкою, чоловік перебрався жити в один із районів області. Вкотре приїхавши до Запоріжжя, він не міг знайти доньку. «Де Жанна?» — допитувався чоловік, відчуваючи щось лихе. Екс–дружина «лика не в’язала»; не вельми переймалася зникненням дівчинки і бабця, звикнувши до того, що онука досить часто тікала з дому, аби не потрапити під кулаки мамці. Дізнавшись від старенької, що цього разу Жанни немає «вже з тиждень», чоловік звернувся з офіційною заявою до Хортицького райвідділу міліції.

Черновецький продає елітне житло

Черновецький продає елітне житло

Столична влада взялася за реалізацію своєї давньої ідеї — продавати виділені місту забудовником квартири в елітних будинках, а на виручені кошти купувати більше соціального житла. За дорученням київського мера Леоніда Черновецького постійно діюча комісія з підготовки, організації та проведення конкурсу з продажу житла вже визначила перші 6 квартир, що підуть з молотка на спеціальному аукціоні.

Всі статті рубрики