Очі не бачили б і вуха не чули б

Очі не бачили б і вуха не чули б

Сьогодні вона скрізь — на вуличних бігбордах і лайтбоксах, у телевізійних роликах, поштових скриньках, на мітингах, людях, автобусах. Її не вимкнеш, не спалиш, не виметеш. Вона призначена ніби для нас, проте існує в якомусь паралельному світі окремим життям, від чого стає ще нестерпнішою. Аби врятувати свої мізки від божевілля, ми скоро перестанемо вмикати телевізор взагалі. Але, як стверджують психологи, — це зовсім не вихід. Тоді піарники і політтехнологи вигадають для неї ще більш підступну форму подачі і під галас чергових виборів таки збудуть свій товар. А, між іншим, питання: «Наскільки безпечне для нашого психологічного здоров’я засилля політичної реклами?» має досить невтішну відповідь.

Ублюдки реклами не потребують, або Гей, малиновий стяг несе

Ублюдки реклами не потребують, або Гей, малиновий стяг несе

Так трапилося, що першу частину нинішньої передвиборчої кампанії — із розгортуванням бігбордів та іншими карнавальними дійствами — я прогавив. Шкода, звичайно, але в цей час пощастило бути в країні, де вибори ще не на часі. Тому, повертаючись додому, дуже хвилювався.

Окислена руда та підшлункова залоза

Окислена руда та підшлункова залоза

Позавчора у Кривому Розі мала бути підписана кулуарна й непрозора угода — про створення спільного підприємства на базі місцевого гірничозбагачувального комбінату окислених руд. Його учасниками мали стати, з одного боку, Фонд державного майна, з іншого — ТОВ «Українська рудно–металургійна компанія». Засновниками останнього є російські компанії — «Смарт–груп» і «Металоінвест». Утім пустити «в тираж» потужний комбінат поки що не вдалося: голова ФДМУ Валентина Семенюк несподівано захворіла напередодні підписання угоди.

Земельний «пук»,

Земельний «пук»,

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Напередодні нинішніх виборів один із лідерів Партії регіонів, голова Харківської облради Василь Салигін гучно пообіцяв дати всім харків’янам землю. А саме, в рамках програми «Земля — людям» виділити кожному жителеві міста–«мільйонника» не менше, ніж по 25 соток землі, в радіусі не далі, ніж 25 кілометрів від Харкова і не пізніше, ніж протягом двох місяців.

Від «дерибану» до трагедії?

Від «дерибану» до трагедії?

Київська ГЕС знову в центрі скандалу. Як запевнив «УМ» відомий еколог Володимир Довбах, який нещодавно в черговий раз оглянув греблю та навколишню територію, загроза її прориву нині реальна, як ніколи. Нагадаємо, що суперечки навколо забудови греблі під Вишгородом точаться давно, але ці землі й надалі стають чиєюсь приватною власністю. А численні порушення норм безпеки при забудові наближають катастрофу. «Якщо греблю, не дай Боже, прорве, — лівобережні райони столиці може змити протягом 15 хвилин! А там i до Запорізької АЕС дійде», — каже еколог.

Яйцеглист — не для Януковича

Яйцеглист — не для Януковича

Черговим виборчим «хітом» стали заходи безпеки під час візиту Віктора Януковича в середу у Кіровоградську область. Приводом для хвилювання, напевне, стала інформація про можливі політичні провокації проти лідера Партії регіонів, про що сам Віктор Федорович заявив ще на Дніпропетровщині.

Всі статті рубрики