Яйцеглист — не для Януковича

22.09.2007

Черговим виборчим «хітом» стали заходи безпеки під час візиту Віктора Януковича в середу у Кіровоградську область. Приводом для хвилювання, напевне, стала інформація про можливі політичні провокації проти лідера Партії регіонів, про що сам Віктор Федорович заявив ще на Дніпропетровщині.

Готуючись до візиту Віктора Януковича, його соратники в райцентрі Петрове Кіровоградської області дуже хвилювалися за здоров’я свого лідера. Дітей, які повинні були вручати Прем’єр–міністрові квіти, а головне — хліб–сіль, напередодні в районній лікарні перевірили на... яйцеглист. Ніби все обійшлося. Залишилося невідомим, чи проходили подібну процедуру дорослі дяді, які в Петровому дарували Віктору Федоровичу булаву і люльку.

А от уже в Кіровограді 19 вересня відчувався справжній ажіотаж. Площу, на якій чекали Януковича, взяли в облогу правоохоронці й партійні активісти. Навколо синіло від машин із міліцейськими номерними знаками. Підтягнулися «швидка допомога» і пожежники. В «час пік» на площу було не протовпитися — охорона затримувала непунктуальних громадян ще на підходах . Почався дощ, і з’явилися бажаючі залишити майдан. Тим більше що Прем’єр запізнювався. Але й це було передбачено організаторами візиту — майже всі виходи з «місця зустрічі» були перекриті. Не спілкуватися ж Вікторові Януковичу з кількома парасольками?..

А напередодні Янукович перебував на Черкащині. Тут його прихильники теж вочевидь перестаралися. Коли у вівторок черкащани прокинулися, то оторопіли: дерева та кущі були всуціль обліплені голубими стрічками. Особливо багато цієї атрибутики було навішано при в’їзді в обласний центр та вздовж траси на Умань — саме там, де мав проїжджати лідер «Регіонів». Щоб йому догодити, місцеві товариші обвішали стрічками не тільки дерева та кущі, а навіть траву та бур’яни, включно з амброзією.

На такі дії черкаських «регіоналів» уже прореагувала Державна екологічна інспекція в області. Як повідомив «УМ» її начальник Микола Клименко, фахівці виїхали на місця масового «посиніння», оцінили ситуацію і збираються готувати припис, відповідно до якого обласна організація Партії регіонів зобов’язана буде звільнити від своєї атрибутики живу природу.