Нові константи

Нові константи

Група юристів розробила проект конституційних змін, який передбачає внесення суттєвих поправок у текст чинного Основного закону. Ця ініціатива сягає корінням секретаріату Президента. Група працювала під проводом Володимира Шаповала, який нині очолює ЦВК, а донедавна був представником Президента у Конституційному Суді. «Проект видатних юристів України усуває недоречності Конституції 1996 року і вади зміненої Конституції 2004 року», — пише у статті з цього приводу, надрукованій у газеті «Дзеркало тижня», академік НАНУ Ігор Юхновський. Його також залучили до творення нової Конституції.

Три голови, три «К»

Три голови, три «К»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У неділю Всеукраїнське об’єднання «Свобода» провело в Києві Марш захисту українців. В акції взяло участь чимало людей — до десяти тисяч. Організатори зізналися, що самі не розраховували на таку масовість.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Помилки залишилися в минулому

Помилки залишилися в минулому

На виборах 30 вересня перемогу здобудуть демократичні сили — у цьому немає жодних сумнівів. Принаймні у Президента, який переконаний, що «демократія переможе, і на багато років наперед». «Ми будемо мати демократичний парламент і демократичний уряд, який захоче мати зміни в нашій економіці, нашому соціальному, гуманітарному житті. Але треба виконати одну умову — ми всі повинні бути єдині», — сказав Віктор Ющенко, виступаючи минулої суботи у Львові на народному вічі. Майдан Свободи, на якому відбувся цей захід, був заповнений ущерть.

Не забуду «мать» Кабміну!..

Не забуду «мать» Кабміну!..

Своїх земляків Віктор Янукович уже привчив до того, що «робочі» візити до Донецька здійнює, як правило, аби відвідати важливі матчі «Шахтаря». Та нині глава уряду — в передвиборчій відпустці, а тому нарешті знайшов інший привід побувати в «найрегіональнішому» з регіонів. Зокрема Віктор Янукович взяв участь у підписанні угоди про співробітництво між Кабміном та Донеччиною.

Прощання з «космосом»

Прощання з «космосом»

«Не обіцяю, а гарантую Києву нову владу» — минулого тижня у столиці зарясніло бігбордами з таким написом. Юрій Луценко, чий портрет проникливо дивиться на киян із цих помаранчевих плакатів, розпочав свою виборчу кампанію. Не парламентську — мерську.

Ми не забули. А вони?

Ми не забули. А вони?

«ГІЯ. Ми не забули» — ці слова, утворені сотнями свічок, палахкотіли недільного вечора на асфальті майдану Незалежності. 16 вересня — у день чергової річниці зникнення та загибелі редактора «Української правди» Георгія Гонгадзе — його колеги і просто небайдужі громадяни знову вийшли на центральну площу.

Всі статті рубрики