Зеленський після авіакатастрофи в Ірані анонсував перевірку всього цивільного авіафлоту

11:00, 08.01.2020
Зеленський після авіакатастрофи в Ірані анонсував перевірку всього цивільного авіафлоту

Президент України Володимир Зеленський після катастрофи в Ірані літака МАУ, на борту якого було попередньо 11 українців, анонсував перевірку льотної придатності всього цивільного флоту.

 

Про це він написав у Facebook.

 

"Незалежно від висновків стосовно причин катастрофи в Ірані, буде проведено перевірку льотної придатності всього цивільного флоту", - вказав Президент.

 

Також він зазначив, що дав доручення Генеральному прокурору відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи літака МАУ в Тегерані. 

 

"Дав доручення Генеральному прокурору відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи літака МАУ в Тегерані. Повинна бути створена слідча комісія з представників силових і профільних відомств, відповідальних за цивільну авіацію. Маємо відпрацювати всі можливі версії. Незалежно від висновків стосовно причин катастрофи в Ірані, буде проведено перевірку льотної придатності всього цивільного флоту", - вказав Президент.

 

При цьому Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) ввело обмеження на польоти у регіоні. "FAA заявило у вівторок, що забороняє невійськовим літакам США "працювати в повітряному просторі над Іраком, Іраном, водами Перської затоки і Оманської затоки", вказало раніше CNN.

 

Як повідомляла УМ, останнє планове технічне обслуговування літак пройшов 06 січня 2020 року..

 

8 січня розбився літак МАУ зі 180 пасажирами на борту.

 

Літак прямував з Тегерана до Києва. Попередньо причиною катастрофи називають технічні неполадки. Версія з терактом виключається.

 

На борту пасажирського літака авіакомпанії "МАУ", який зазнав аварії в Ірані, було 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. З них - 11 українців