Авікатастрофа під Тегераном: розбився літак МАУ зі 180 пасажирами на борту

07:33, 08.01.2020
Авікатастрофа під Тегераном: розбився літак МАУ зі 180 пасажирами на борту

Падіння літака МАУ в Тегерані: всі пасажири та екіпад літака загинули (INSA фото)

Авікатастрофа під Тегераном: з невідомих наразі причин розбився літак МАУ зі 180 пасажирами на борту.

За попередніми даними, катастрофа відбулася в небі Ірану.

Авіалайнер "Боїнг" вилетів із Тегеранського міжнародного аеропорту імама Хомейні, проте впав одразу після вильоту.

Влада Ірану офіційно підтверджує смерть всіх, хто був на борту літака рейсу PS752 Тегеран-Київ, що взяв курс на "Бориспіль".

Місцеві ЗМІ пишуть, що причина - технічні несправності, проте наразі авіакомпанія не підтверджує, але й не спростовує інформацію.


На відео Bloomberg з місця катастрофи видно, що літак повністю розтрощено.

 

Ближче до 8 години ранку Міністерство закордонних справ України підтвердило, що український літак Boeing 737 зазнав катастрофи в Ірані, а всі пасажири загинули.

Про це повідомив директор департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, передає видання УНН.

"За попередньою інформацією представника авіакомпанії Міжнародні авіалінії України, 08.01.2020 після зльоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні (м.Тегеран) пасажирський літак авіакомпанії МАУ зазнав катастрофи і впав неподалік аеропорту. За інформацією, яка уточнюється, пасажири зазначеного рейсу та екіпаж загинули", - заявив він.

У МЗС України створено оперативну кризову групу. Окрім того, консул України вже займається питанням падіння літака на півночі Тегерану, зокрема, для уточнення списків загиблих пасажирів та членів екіпажу.


За кілька годин до катастрофи Федеральне управління цивільної авіації США заборонило всі польоти цивільної авіації над Іраком і Іраном, а також над водами Перської та Оманської заток.