Авіакатастрофа в Ірані: версію теракту виключено

09:17, 08.01.2020
Авіакатастрофа в Ірані: версію теракту виключено

За попередньою інформацією причиною авіакатастрофи в Ірані стала технічна несправність українського літака. Версія з терактом виключається.

 

Про це йдеться у повідомленні Посольства України в Ісламській республіці Іран.

 

“08.01.2020 орієнтовно о 6:00 за тегеранським часом (близько 4:30 за київським часом) після зльоту з тегеранського аеропорту ім.Імама Хомейні розбився літак Boeing-737 української авіакомпанії „Міжнародні авіалінії України“, що мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ.

 

За попередньою інформацією, літак розбився в наслідок аварії двигуна через технічні причини. Наразі версія теракту виключається”, — йдеться у повідомленні.

 

Також у повідомленні йдеться, що за даними компанії МАУ, на зазначений рейс придбали квитки 168 осіб.

 

“Наразі з’ясовується хто з пасажирів не був присутній на борту та наявність серед пасажирів громадян України. Також на борту перебували 9 членів екіпажу — громадяни України. Нажаль, усі пасажири та члени екіпажу загинули”, — повідомили у дипустанові.

 

Посольство висловловило співчуття усім близьким та родичам загиблих.

 

“Посольство активно займається з’ясуванням обставин катастрофи та формальностями, пов’язаними з цим.

 

Посол України в Ірані, Сергій Бурдиляк, перебуває на місці аварії”, — додали у повідомленні.

 

Міністерство закордонних справ наразі готує списки пасажирів, їх буде оприлюднено найближчим часом. Спеціальні борти для відправки в Тегеран для вивезення тіл загиблих підготовлено, наразі очікується погодження іранської сторони для відльоту. Про це Президент України Володимир Зеленський написав у Facebook.

 

З його слів, на місці подій, в аеропорту "Імам Хомейні", перебувають посол і консул України в Ірані.

 

"За моїм дорученням апарат РНБО створив оперативний штаб. Спеціальні борти для відправки в Тегеран по лінії МЗС і Міноборони для вивезення тіл загиблих підготовлено, чекаємо на погодження іранської сторони для відльоту", - додав Президент.

 

"Вилітаю до Києва. Всі заходи тримаю на особистому контролі. Дуже прошу всіх утриматися від спекуляцій і висування неперевірених версій стосовно катастрофи до офіційних повідомлень", - зазначив Зеленський.

Як повідомляла УМ, авікатастрофа під Тегераном: з невідомих наразі причин розбився літак МАУ зі 180 пасажирами на борту.