Ресторан «Веселка» у Нью-Йорку почастував борщем зірок Голлівуду

17:28, 16.04.2021
Ресторан «Веселка» у Нью-Йорку почастував борщем зірок Голлівуду

Американська українська акторка Іванна Сахно: борщ - це частина української культури

У Нью-Йорку топ-тема – український борщ.

 

Легендарний український ресторан “Веселка” на Мангеттені існує вже 67-м років.

 

З початку створення до сьогодні власники закладу не перестають підтримувати Батьківщину усіма способами, – як фінансово, так і інформаційно.

 

От і нещодавно у “Веселці” відбувся вечір високої української кухні. На ньому побували  відомі американські шеф-кухарі, міжнародні дипломати й навіть голлівудські зірки.

 

Як повідомляє УМ, про це йдеться у сюжеті  телеканалу «Прямий».

 

Американська акторка українського походження Іванна Сахно, відома ролями у таких фільмах, як "Тихоокеанський рубіж: Повстання” та “Шпигун, який мене кинув”, зізнається, що український ресторан “Веселка” вже давно став для неї другим домом.

 

А боротьба за визнання борщу культурною спадщиною України на рівні UNESCO – принциповим питанням.

 

“Те що вони зараз роблять, – це дуже важливо, тому що борщ, є невід’ємною частиною нашої культури і я зі своєї сторони, зроблю все можливе для визнання цього символу України у світі», - зазначила Іванна.

 

На вечерю високої кухні від Євгена Клопотенка та Дмитра Марценюка завітали й інші  актори та режисери.

 

Також тут побувала і  канадійська винахідниця Енн Макосінскі.

 

Вона  у свої 23-рироки  вже потрапила до списку Forbes.

 

“Це найкращий борщ, який я коли-небудь куштувала. Я маю прийти сюди завтра, і просити, щоб вони якось повторили цей рецепт. Я наполовину полячка, тож я їла багато борщу у своєму житті, але це, щось особливе”, – поділилась  враженнями  Енн Макосінскі.

 

Але, якщо кіноіндустрія завдяки нашим акторкам вже більш-менш знайома з українською гастрономічною культурою, то, як повідомляється у відеосюжеті «Прямого»,  для багатьох відомих американських шеф-кухарів навіть існування борщу, стало відкриттям.

 

У цьому зізнався  шеф-кухар перуанського ресторану “Mission Ceviche” Луїс Чавес:

 

“Це було просто чудово. Я ніколи не думав, що можна зробити суп із буряку, настільки смачним. Я нічого не знав про борщ, до сьогодні. Я знаю, що українська кухня часто використовує буряк і це важливий продукт у вашій кулінарії, але я ніколи раніше не чув про цей суп. І не куштував. Це був мій перший раз”.

 

 І,як розповідають організатори, Нью-Йорк – це лише старт.

 

Боротьба за визнання нашого борщу на рівні UNESCO – триває.

 

Шеф-кухар ресторану «Веселка» Діма Марценюк резюмував:

 

“Сьогодні  був  великий старт. Ми покажемо і Америці і всьому світу, що таке справжня українська кухня. Що це дійсно смачно, корисно та достойно!”.

 

Як повідомляла "УМ", українську національну страву – борщ визнано, як один з найсмачніших супів у світі. Згідно з рейтингом американського видання СNN, український борщ опинився у Топ-20.