Нюрнберзький процес

16.07.2005

      Сьогодні у Нюрнберзі відбудеться бій за титул чемпіона Європи у суперсередній вазі (до 76,203 кг) за версією IBF між українцем Віталієм Ципком та ірландцем Брайаном Мегі. І в 29-річного дніпропетровця, і в його суперника буде подвійна мотивація, адже переможець поєдинку стане також офіційним претендентом на здобуття поясу світового чемпіона. Досі Ципко, представляючи німецький клуб «Заурлянд», провів 15 двобоїв, в усіх виграв (9 — нокаутом), здобував титули інтерконтинентального чемпіона IBF та WBA. Попри те, що наш боксер уже давно був претендентом на континентальне лідерство у напівсередній вазі, вирішальні поєдинки весь час відкладалися. Спочатку данець Маркуссен відмовився від титулу, щоб не зустрічатися з Ципком, потім італієць Санавія не ризикнув дати згоду на титульну зустріч. З Мегі українець мав зустрітися ще 27 травня на ринзі київського Палацу спорту, але вже травма спини нашого співвітчизника змусила знову зачекати.

      Зауважимо, що за кордоном Ципка знають, напевно, краще, ніж удома. Принаймні сам боксер стверджує, що хоч скільки боїв він вигравав, на прийом до міського чи обласного керівництва Дніпропетровська його не запрошували. Утім нещодавно у боксера з'явилися-таки вагомі українські партнери. «Якщо раніше до нас із тренером Віталієм Зубілевичем в Україні не виявляли жодної уваги, то тепер клопіт про вирішення моїх проблем взяв на себе спортклуб «Біола», з яким на початку року було підписано контракт, — розповів Ципко журналістам. — Вдячний керівникам цього спортклубу Ігорю Делієву та Олександру Крикуну, за те що у Нюрнберг я виїжджаю упевненим у собі».

      Щодо суперника, то Віталій розповів, що дуже добре вивчив можливості 30-річного ірландця. Мегі стане для Ципка першим лівшою, проти якого доведеться битися в рингу. Цю особливість Брайана Мегі (24 поєдинки, 23 перемоги (16 — нокаутом), 1 поразка) було враховано під час півторамісячної підготовки у Дніпропетровську та тижневої — в Кончі-Заспі. «Мегі, як мінімум, не вищий від мене за класом. А найбільше варто побоюватися його брудної роботи головою», — підкреслив Ципко, сам, до речі, лівша.