Ретранслятори «покращення»

Ретранслятори «покращення»

У лютому Україна знов побачила свого Президента. Він «спілкувався з народом» та їздив до Брюсселя доводити «незмінність курсу євроінтеграції». Чому беру одне й інше в лапки? Як виглядало спілкування з народом, можна було оцінити передусім з «хіта» тих чотирьох годин — звернення акторки обласного театру в Кіровограді, фактично доведеного до абсурду. І невідомо ще, чи не з навмисним наміром жителька «малого Парижа–Єлисаветграда–Кіровограда» так передала куті меду — аби асоціативний ряд повернення до любих Віктору Януковичу брежнєвських часів був більш ніж очевидним. Журналісти, котрі хотіли поставити запитання Януковичу або хоча б дізнатися про місце спілкування в рамках «Діалогу з країною», такої змоги не мали.

Розхитування, як у 2000–му

Розхитування, як у 2000–му

Після того як опозиції не вдалося зберегти мандат депутата Сергія Власенка і покласти край «кнопкодавству» в парламенті (якось згас запал), народні обранці з «Батьківщини», «Свободи» й «УДАРу» не полишають намірів «іти в народ» зі спробами очолити повстання проти чинної влади. Незважаючи на погодні умови, цього тижня в четвер, п’ятницю і суботу мітинги в рамках акції «Вставай, Україно!» відбудуться в Івано–Франківську, Тернополі й Чернівцях відповідно.

«Влада посилає? Надішли їй запит!»

«Влада посилає? Надішли їй запит!»

Позавчора на кінофестивалі документального кіно про права людини Docudays.UA відбулася світова прем’єра українського альманаху «Відкритий доступ». Сюжет альманаху присвячено виконанню Закону України «Про доступ до публічної інформації». Завдяки історіям героїв можна побачити, що закон переважно не виконується, і лише завдяки винятковій наполегливості дехто досягає бажаного.

З Обухова до Мілана

З Обухова до Мілана

Конкурент одіозної «регіоналки» Тетяни Засухи на парламентських виборах у виборчому окрузi №94 (Обухівський і Васильківський райони Київщини) Віктор Романюк, який переховується в Європі від переслідування, минулої п’ятниці був заарештований поліцією Італії в Мілані. За словами його дружини Ганни Романюк, їх затримали разом о четвертій ранку в готельному номері, але жінку згодом відпустили.

Млявий опір режиму пасивних репресій

Млявий опір режиму пасивних репресій

За даними опозиції, Конституційний Суд отримав вказівку «згори» ухвалити рішення про те, щоб перенести вибори мера Києва на 2015 рік. І, за розпорядженням із Банкової, парламентська більшість також зволікатиме з розглядом постанови про призначення виборів у столиці. Про це повідомили керівники ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк і Олександр Турчинов на вчорашньому брифінгу в партійному офісі. В інтересах «регіональної» влади — ще рік утримувати Київ у своїх руках, без законних виборів. Із цього приводу депутати з ПР надіслали подання в Конституційний Суд, і той, як видно, готовий ще раз затвердити бажання президентської адміністрації.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики