«Слони» у Львові

«Слони» у Львові

Цьогоріч для гостей фестивалю приготовано багато атракцій: зіркові спортсмени та музиканти читатимуть для дітей, малеча малюватиме величезне панно, експонуватимуться роботи ілюстраторів дитячої літератури, також у програмі передбачені різноманітні ігри та конкурси. Для маленьких поціновувачів художньої літератури книжковий фестиваль перетвориться на справжнє свято з пригодами.

«Пiдправили» Булгакова

«Пiдправили» Булгакова

Лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко надіслав депутатський запит міністру культури Михайлові Кулиняку з вимогою не допустити надання посвідчення на право демонстрування на телеканалі «Інтер» серіалу «Біла гвардія», знятого в Росії, передає УНІАН. Фільм, антиукраїнський за суттю, розпалює міжнаціональну ворожнечу та спотворює зміст роману Михайла Булгакова, мотивує народний депутат. Справді, у титрах восьмисерійного телефільму, який минулого місяця вже пройшов на каналі «Росія», його автори зазначають, що глядачу представлено «нове прочитання відомого роману Булгакова».

Хочеш ставити вистави — став!

Хочеш ставити вистави — став!

Із 25 по 29 квітня у Білій Церкві проходить Перший всеукраїнський фестиваль молодої режисури імені Леся Курбаса. Якщо промоніторити культурні події останніх років, то цьому форуму варто надати статус своєрідної сенсації. Мистецькі фестивалі всеукраїнського масштабу можна порахувати на пальцях, фестивалів же, у яких першість виборюють ті, хто лише починає утверджуватися у своїй професії, — ще менше.

Всі статті рубрики