Щоб в око не УПАло

Щоб в око не УПАло

У Кам’янець–Подільському невідомі знищили плакати та білборди, присвячені річниці створення Української повстанської армії. Хмельницька обласна організація ВО «Свобода» пов’язує акт вандалізму із запланованим на 13 жовтня візитом Президента Віктора Януковича до Кам’янця. Інші підстави, аби пояснити такі дії, знайти складно.

Вгадати жениха і погоду

Вгадати жениха і погоду

Сьогодні відзначаємо одне з найурочистіших свят християн — Покрову Пресвятої Богородиці. Традиція пов’язує виникнення свята зі спробою язичницьких військ захопити Константинополь. Згідно з однією з версій, під тодішню твердиню православ’я прибуло військо древнього народу агарян. Обложені жителі звернулися з молитвою про захист до Діви Марії, Свята явилася враженому натовпу й накрила мирян своїм омофором, після чого вороже військо навіть не наважилося атакувати місто. Відтоді Покрова стала одним iз найбільш шанованих свят.

Як дьоготь, то ложкою

Як дьоготь, то ложкою

«Як дьоготь, то ложкою» — схоже, саме такий принцип взяла на озброєння українська влада. Поки Європа стає цапки, виголошує заяви та лякає санкціями режим Януковича, той, засудивши Юлію Тимошенко на сім років у «газовій» справі, дає відмашку новій серії переслідування. Позавчора ввечері працівники СБУ намагалися допитати Тимошенко без присутності адвокатів у СІЗО, аби «реанімувати справу 15–річної давнини щодо «ЄЕСУ» — справу, яку було визнано фальшивою та закрито судами ще багато років тому». Про це повідомила прес–служба БЮТ. А вчора керівник головного слідчого управління Служби безпеки Іван Дерев’янко оголосив на спеціально скликаній прес–конференції: СБУ справді порушила справу проти Тимошенко за борги корпорації «ЄЕСУ» перед Росією.

Руки геть від «непокірних»?

Руки геть від «непокірних»?

Учора Конституційний Суд оприлюднив рішення у справі за поданням 50 депутатів щодо відповідності Конституції окремих положень Кодексу про адмінправопорушення та Закону «Про міліцію». Згідно з рішенням Феміди, обмежено терміни затримання осіб під вартою без вмотивованого рішення суду до трьох діб.

Cвастика на синьо–жовтому

Cвастика на синьо–жовтому

Опівночі в Черкасах біля міськвиконкому невідомі вивісили державний прапор України, натягнувши його між флагштоками мерії та банку, розташованого поруч. Уже коли почало розвиднятися, охорона мерії помітила полотнище і зняла його.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Холодна погода, гаряча кров

Холодна погода, гаряча кров

Від 5 до 10 тисяч людей візьмуть участь у сьогоднішньому Марші слави УПА, який традиційно на Покрову, в день заснування Української повстанської армії, проводять у столиці праві. Утім, судячи із заявок, поданих напередодні в органи місцевого самоврядування, марш матиме щонайменше два «рукави»: ВО «Свобода» та його прихильники крокуватимуть від пам’ятника Шевченку до Михайлівської площі; в УНА–УНСО радикальніший маршрут — від Аскольдової могили до Алеї слави і потім на Банкову.

Всі статті рубрики