НОВИНИ ПЛЮС

14.10.2011

Справа Мельниченка

Генеральний прокурор Віктор Пшонка підтвердив факт оголошення в розшук екс–майора Держохорони Миколи Мельниченка, якого обвинувачують у державній зраді. «Суд поновив слідство, розслідує кримінальну справу за підслідністю СБУ і він (Мельниченко) дійсно з 23 вересня оголошений у розшук», — сказав Пшонка на вчорашньому брифінгу.

За словами Генпрокурора, Микола Мельниченко двічі порушив підписку про невиїзд. «Було прийнято рішення про його доставку до слідчого, але Мельниченка на місці не виявилося», — додав Пшонка. Керівник ГПУ висловив переконання, що ці пошуки триватимуть недовго.

Нагадаємо, що майор держохорони Микола Мельниченко став призвідником скандалу в 2000 році, коли оприлюднив магнітофонні записи розмов у кабінеті Президента Леоніда Кучми: там ішлося про замовлення на усунення журналіста Георгія Гонгадзе та інші злочини.

Кишені

Близько 300 прихильників Партії регіонів позавчора пікетували офіс ПР на вулиці Липській у Києві з вимогою розрахуватися з ними за участь у мітингу проти екс–Прем’єра Юлії Тимошенко. За перебування в районі Печерського райсуду з 7.00 до 18.00 вівторка люди «регіонала» Олега Калашникова обіцяли заплатити по 200 грн. (15 грн. за годину), «не випускали навіть до туалету», але в обумовлений час ніхто так і не приніс обіцяні гроші, повідомила прес–служба ВО «Батьківщина» з посиланням на мітингувальників.

Відділ кадрів

Віктор Янукович своїми указами перевів екс–голову Національного банку України Володимира Стельмаха з посади радника Президента на посаду радника Президента поза штатом.