ЦИТАТИ ТИЖНЯ

14.10.2011

Юлія Тимошенко,
ув’язнена лідерка ВО «Батьківщина»
— про дії влади у судовому процесі щодо неї:

— Мені шкода Януковича. Він думає, що демонструє силу, а насправді принижує і дискредитує себе. Шапку Мономаха не можна вкрасти, як ондатрову шапку.

(«Коммєрсант–Україна»)

 

Борис Колесников,
віце–прем’єр–міністр, член Партії регіонів
— про своє бачення паралелі з заявами європейців щодо справи Тимошенко:

— Завтра приїде Олександр Єфремов у Францію і виступить на французькому телебаченні. А це — лідер фракції найбільшої партії у Східній Європі. І він скаже: «Нам не подобається ситуація зі Стросс–Каном, його затримали у Нью–Йорку, а тут французькі вибори...» Ну і що, хтось у Франції це побачить? Або буде це слухати? Ніхто!

(«Інтер»)

 

Юрій Луценко,
лідер «Народної самооборони», підсудний екс–глава МВС
— про рішення суду у справі Тимошенко:

— Маски скинуто. З–під демократичного макіяжу влади вилізла пика диктатури. Відсутність мізків і закупорка совісті в адміністрації Президента призвели до того, що Янукович не просто спалив, а демонстративно підірвав мости, які ведуть до Європи, перед собою і головне — перед Україною.

(www.nso.org.ua)

 

Михайло Бродський,
уповноважений Кабміну з питань дерегуляції господарської діяльності
— про свої враження від відкриття НСК «Олімпійський»:

— На мене вихід Януковича справив враження. Мені здається, він був якимсь історичним. Я добре пам’ятаю 2004—2005 роки, Майдан, весь Київ помаранчевий, і слово «Янукович» звучало б недоречно, м’яко кажучи. А сьогодні Віктор Федорович, пройшовши шість років через терни до відкриття такого стадіону, відбувся в Києві як Президент. А що свистіли... Ну, був невеликий шум, з одного боку, а з іншого — були й оплески. З третього боку, було визнання. Ну і вийти — це треба було мати велику силу волі. І він вийшов!

(«Главком»)

 

Тарас Чорновіл,
нардеп із групи «Реформи заради майбутнього»
— про те, чи Янукович може втекти з України:

— Може, але він тут укорінився. Вжився у «Межигір’ї», вклав тут мільярди, душу. З таким багажем тяжко драпати. У Януковича мінімум національного і духовного, але в нього є приростання до всього матеріального, що називається «нерухомість». Це слово для нього значиме.

(«Газета по–українськи»)