Мирний сон Донбасу

Мирний сон Донбасу

Зіпсувавши старт у новому розіграші Ліги чемпіонів поразкою в Порту, донецький «Шахтар» мусив шукати сатисфакцію в домашньому матчі проти чемпіона Кіпру. Команду з Нікосії дарма закидували шапками. АПОЕЛ — суперник серйозний, у груповому турнірі ЛЧ грає вже вдруге, а чого варта його перемога над «Зенітом» у першому турі цієї Суперліги. Однак «Шахтар» позавчора був просто зобов’язаний перемагати. Гра проходила за тотальної переваги господарів, але закінчилася нічиєю, причому «гірники» ще й відігрувалися. «Ми грали з португало­бразильською командою, а не кіпрською», — виправдовується Мірча Луческу.

Один у полі не воїн

Один у полі не воїн

Із чемпіонату світу з велошосе, що відбувався впродовж минулого тижня в столиці Данії, українці не привезли жодної нагороди — як у класі «профі», так і поміж молоді та юніорів. І якщо на попередньому «мундіалі» в Австралії найкращим результатом українських велогонщиків було 16те місце Андрія Гривка у груповій гонці, то цього разу досягненням є 23тя позиція Дениса Костюка. Прикметно, що обидва велосипедисти — члени «протурівських» команд. Андрій представляє «Астану» (вона нібито не відпустила нашого співвітчизника на чемпіонат України, тим самим позбавивши його можливості кваліфікуватися на ЧС2011). А Денис нинішній сезон проводить у кольорах україноіталійської команди «ЛямпреІСД».

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Олег Шафаренко: «Донбас» може стати локомотивом для всього українського хокею

Олег Шафаренко: «Донбас» може стати локомотивом для всього українського хокею

Хокей в Україні часів незалежності не назвеш масовим видом спорту. Кожен новий рік після розвалу СРСР приносив дедалі більше боязні за долю «найшвидшої гри у світі» на наших теренах. На старому багажі збірна в’їхала у вищий дивізіон чемпіонату світу, але хронічні проблеми з фінансуванням призвели до логічного результату: тепер «синьо–жовті» «теліпаються» у другій лізі. Поступово захирів базовий клуб збірної — «Сокіл». Занепала система дитячих хокейних шкіл. «Без потужної команди рівня Континентальної хокейної ліги марно чекати міжнародних успіхів», — розводили руками у національній федерації. Ідея київського ХК «Будівельник» залишилася тільки на папері, натомість прапор підтримки вітчизняного хокею підхопили на Донбасі — в регіоні, що став ключовим і в політиці, і у фінансах, і в спорті. Грою справжніх чоловіків захопився олігарх–віце–прем’єр Борис Колесников — і ось він уже президент ХК «Донбас», а його клуб — чемпіон України, що має два склади, хороший менеджмент, реконструйовану арену та великі амбіції. У цьому сезоні донеччани планують виграти і чемпіонат російської Вищої ліги, а в подальших планах — заявка аж у КХЛ. Про життя нового флагмана українського хокею «УМ» розповів форвард «Донбасу» та національної збірної, вихованець київської школи Олег Шафаренко. У Донецьку він з’явився лише цього літа, і не шкодує.

Всі статті рубрики