Лукашенко «кришував» рекет?

Лукашенко «кришував» рекет?

Один із опозиційних кандидатів у президенти Білорусі Григорій Костусєв подав до Центрвиборчкому скаргу з вимогою визнати підсумки президентських виборів, на яких переміг Олександр Лукашенко, недійсними. Як повідомляє білоруська інформаційна компанія БелаПАН, Костусєв заявив, що подає скаргу не тільки від свого імені, а й від імені кандидатів, які були затримані після виборів і досі перебувають під арештом.

Тиха ніч, свята ніч

Тиха ніч, свята ніч

Сьогодні увечері майже весь християнський світ почне відзначати одне з найбільших християнських свят — Різдво Ісуса Христа. Разом із віруючими найбільшої у світі християнської церкви — римо–католицької, а також протестантських церков, цієї ночі народження Спасителя святкують також більшість православних конфесій світу, в тому числі Константинопольська, Антіохійська, Александрійська, Кіп­рська, Болгарська, Румунська та Грецька. Виняток становлять лише Єрусалимська, Російська, Сербська, Грузинська та Українські православні церкви й Українська греко–католицька церква, які святкують Різдво за старим Юліанським календарем, тобто 7 січня. Та ще Вірменська церква відзначає Різдво 6 січня — одночасно з Богоявленням (Водохрещем) за григоріанським календарем, яке «юліанці» святкують 19 січня.

Багатовекторна дупа

Багатовекторна дупа

Протягом 2010 року нова влада здала позиції України з цілої низки зовнішньополітичних питань, вважають як українські, так і західні експерти. «Влада багато здала, не отримавши майже нічого взамін», — каже колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко. Підсумовуючи дипломатичний рік, він наголосив, що Україна опинилася у «вакуумі безпеки» через ухвалення Закону «Про засади внутрішньої та зовнішньої політики». «Цей закон — набір гасел, єдина його мета — ствердити, що Україна не йде в НАТО, — каже Огризко. — Реально безпеку країни тепер ніхто не забезпечує».

Всі статті рубрики