НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Ні» корупції, «так» коханню

«Ні» корупції, «так» коханню

Кабінет Міністрів затвердив перелік 15 додаткових послуг органів реєстрації актів цивільного стану (РАЦС), за здійснення яких стягуватимуть плату. Відповідну постанову, проект якої розробляло Міністерство юстиції, вже ухвалено на засіданні уряду. Як зазначив глава Мін’юсту Олександр Лавринович, цю постанову розробляли з урахуванням багаторічного аналізу практики діяльності РАЦСів і до неї включено послуги, які найчастіше замовляли громадяни. На думку Лавриновича, єдина система переліку платних послуг захистить права та інтереси людей, а також не створюватиме передумови для корупційних проявів. Адже прохання громадян виконати додаткову послугу було приводом для матеріального заохочення працівників.

«Могилянка» не здається

«Могилянка» не здається

Незважаючи на певні поступки керівництва Києво–Могилянської академії — зокрема з правил вступу до вишу під шаленим тиском Міністерства освіти нещодавно було вилучено норму про обов’язкове знання абітурієнтами англійської мови, — її студенти продовжують боротися за свою «альма–матер». І за право отримувати якісну та, що головне, прогресивну освіту. Молоді люди вимагають від міністерських чиновників негайно припинити тиск і затвердити статут університету без вилучення окремих положень (вiльне вiдвiдування студентами лекцiй, право на пiдготовку докторiв фiлософiї), на яких наполягають підлеглі одіозного міністра Дмитра Табачника і які поки що вирізняють «Могилянку» з–поміж «типових» вітчизняних вишів. Свої вимоги до освітнього відомства спудеї озвучили під час учорашнього пікету під стінами Міносвіти.

Трамвайна сага

Трамвайна сага

Учора чиновники Харківського міськвиконкому за зачиненими від преси дверима розглянули проблеми «Міськелектротрансу», який уже кілька днів поспіль страйкує. Як повідомляє наближена до мерії «Міська варта», наведені начальником відділу транспорту і забезпечення пасажирських перевезень Євгеном Ляшенком факти не додали управлінцям оптимізму. Він повідомив, що автопарк цього комунального підприємства невблаганно зношується. На сьогодні свій амортизаційний термін відпрацювали 95 відсотків трамваїв і 62 відсотки тролейбусів. Фактично сьогодні транспортники змушені щодня ремонтувати до 24 машин, але коштів на це катастрофічно бракує. Тому в Харкові наразі актуальна проблема не лише заборгованості iз зарплати працівникам КП, а й безпеки перевезень пасажирів.

Наша сотня

Наша сотня

У залі №17 Окружного адміністративного суду Києва в середу яблуку не було де впасти: тут вкотре розглядалася принципова для українського суспільства справа — доля указу Президента Віктора Ющенка «Про вшанування учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті». Як уже писала «УМ», скасувати цей указ вимагає очільниця Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко.

Бензиновий розгін

Бензиновий розгін

Учорашня ціна на бензин на столичних автозаправках неабияк розчарувала водіїв. Ціни на 95–й бензин знову підскочили. «Ще кілька днів тому я заправлявся за 7,95 гривні, а сьогодні побачив ціну 8,34—8,40 гривні за літр, — розповів «УМ» киянин Сергій». Інші водії скаржаться, що «горючка» чи не щодня піднімається в ціні на 10 копійок. Коли і на якій позначці зупиниться вартість пального? На жаль, втішних перспектив щодо цього екс­перти не мають.

Таке «зручне» самогубство

Таке «зручне» самогубство

Як повідомило «УМ» джерело в Управлінні МВС України в Херсонській області, 21 грудня до міліції зателефонував охоронець кладовища в передмісті Херсона й повідомив про труп 47–річного чоловіка з вогнепальним пораненням. Пізніше правоохоронці також знайшли біля тіла рушницю, офіційно зареєстровану на ім’я Юрія Бородая, який раніше очолював Херсонську обласну федерацію боксу. Останнім часом загиблий (а ним виявився саме Бородай) головував в обласній організації фізкультурно–спортивного товариства «Україна». Слідчі з’ясували, що ніяких розмов про можливе самогубство ні родичі, ні знайомі від покійного не чули.

Всі статті рубрики