РАХУНКОВА ПАЛАТА

24.12.2010

570—580 мільярдів кубометрів газу

планує видобути до 2015 року російська компанія ВАТ «Газпром». Відповідні розрахунки було озвучено на Раді директорів ВАТ, де проводили оцінку внутрішнього і зовнішнього ринків газу. Там же правління отримало доручення своєчасно ввести в експлуатацію потужності, які гарантують надійне забезпечення споживачів «блакитним паливом».

 

32,4 мільйона доларів

виплатить Сполученим Штатам Америки японський виробник автомобілів компанія «Тойота» за несвоєчасне повідомлення влади цієї країни про дефект педалі акселератора у своїх автомобілях. Зі свого боку японці вже погодилися виплатити цю суму. Утім вони не визнають, що порушували американські закони, i запевняють: на виплату штрафних санкцій пiшли лише для того, щоб уникнути тривалої судової тяганини.

 

79 мільйонів гривень

чергового траншу кредиту отримав аеропорт «Бориспіль» у рамках програми міжнародної співпраці з Японським банком. Як інформує Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку, загалом ця фінансова установа має надати «Борисполю» 180 мільйонів доларів США на будівництво терміналу D. Знайти ще 60 мільйонів доларів зобов’язалася українська сторона. Погашення боргу заплановане з початку вересня 2015 року до 10 березня 2035 року.

 

2 мільйони доларів

гуманітарної допомоги вирішила надати Колумбії Європейська комісія на боротьбу з наслідками повені. Європейці підрахували, що сильні опади у цій країні за останні кілька тижнів завдали збитків майже 2 мільйонам людей. Виділені кошти Єврокомісія пропонує спрямувати на закупівлю продуктів харчування та питної води для населення, поліпшення санітарних умов, надання тимчасового притулку і медичної допомоги постраждалим. Загалом, з урахуванням останнього траншу, сума допомоги від Європи становитиме 2,6 мільйона євро.

 

6–7 тисяч кіосків

замість понад 10 тисяч, як є зараз, буде встановлено у столиці вже до травня наступного року. За словами заступника начальника Головного управління архітектури Андрія Лавриша, спершу кіоски приберуть у центрі Києва і біля станцій метрополітену. Також до чемпіонату Європи з футболу Євро–2012 буде змінено порядок розташування магазинчиків у півторакілометровій зоні від Національного спорткомплексу «Олімпійський», де встановлять однакові кіоски з чітко регламентованим товаром.

 

240 книг

з української мови та літератури передала філософському факультету Університету Чорногорії посол України в Чорногорії Оксана Слюсаренко. Зокрема, це твори українських класиків, відібрані з фондів Книжкової палати нашої держави. Раніше пані Слюсаренко провела першу лекцію з української мови на філософському факультеті й представила лектора Михайла Хмелевського, який викладає в Університеті Чорногорії українську мову як другу іноземну. Це перший в історії сучасної Чорногорії випадок офіційного вивчення державної мови України.

 

80 відсотків матеріалів

порнографічного змісту за участю дітей у 2008 році було виготовлено в Росії, Білорусі, Україні та Молдові, йдеться у результатах моніторингу і підготовки Суспільного звіту виконання Україною положень Конвенції ООН про права дітей. Таким чином, підрахували експерти, наша держава ввійшла в п’ятірку країн світу з виготовлення порнографії і десятку — з її розповсюдження. Причиною низької захищеності прав дітей у нашій державі є брак чіткої законодавчої бази і недостатня боротьба з інтернет–спільнотою, вважають в ООН.

 

37 відсотків українців

вірять, що найближчим часом в Україні можуть вибухнути акції протесту, схожі на події листопада 2004 року — Помаранчевої революції. Згідно з результатами опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», не вірять у таку перспективу 47% респондентів, а ще 17% — не визначилися. При цьому майже 50 відсотків опитаних переконані, що підґрунтям для акцій непокори стане соціальний фактор, зокрема, низький рівень життя. Ще 7% готові вийти на Майдан через утиски їхніх національних прав.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>