І стануть останні передостанніми

І стануть останні передостанніми

Переживши минулого тижня інспекційний візит президента УЄФА, український футбол повернувся до звичних внутрішніх «розбірок» на полях і за їхніми межами. Яскравими видовищами футболісти не порадували, вкотре показавши лише вміння грати «на характері». Зате не дають сумувати чиновники, продовжуючи розігрувати свої карти.

Їздили до Білорусі, думали про Туреччину

Їздили до Білорусі, думали про Туреччину

Як і планувалося, українські важкоатлети використали континентальну першість у Мінську для розігріву перед вересневим світовим форумом, який пройде в Анталії. Керівництво збірної ще до початку змагань заявило, що медалі в Білорусі — не головне. Тому вдвічі приємнішою стала «велика бронза» Артема Іванова у ваговій категорії до 94 кг. Свої медальні апетити 22–річний атлет уже демонстрував у минулому році, коли здобув «мале золото» в «ривку» на першості Європи в Бухаресті. Але провалений поштовх, коли українець отримав «нуль» (від початку тренери заявили непосильну вагу в 210 кг), відправив його тоді у «хвіст» підсумкового протоколу.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Перемоги в червоно–білих тонах

Перемоги в червоно–білих тонах

Хокейні уболівальники Києва минулої п’ятниці постали перед непростою дилемою: наприкінці сезону їм чи не вперше довелося обирати між двома цікавими поєдинками. У Броварах свій перший товариський матч проти поляків проводила збірна України, яка нарешті зібралася найсильнішим складом, а на ковзанці АТЕК о тій же порі «Сокіл» та «Беркут» удруге зустрілися в матчі за звання чемпіона України. Більшість уболівальників того дня проігнорували гру в Броварах, про що чимало з них потім пожалкували: «синьо–жовті» впевнено переграли непоступливого суперника, який суттєво додав у грі за останні роки.

У повторному поєдинку поляки грали, вражені звісткою про загибель державного керівництва в авіакатастрофі. І знову поступилися.

Три тисячі рейхсмарок за нокаут

Три тисячі рейхсмарок за нокаут

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

В Україні прийнято вважати, що вітчизняний професіональний бокс зародився 8 квітня 1992 року, коли було засновано Лігу професіонального боксу «Коламбус». Її очолив Михайло Зав’ялов, один із тренерів аматорської збірної СРСР, що розвалилася разом із Союзом.

Ідея з профі–боксом для України була не новою. Ще в роки перебудови, у 1989–му, до Києва приїздив канадський підприємець українського походження Лефель і пропонував керівництву Держкомспорту республіки створити спільну корпорацію, яка увійшла б у Північноамериканську лігу професіонального боксу. Було навіть придбано квитки для трьох наших боксерів, яких обрали для перегляду за океаном.

Але маємо всі підстави стверджувати, що історія професіонального боксу в Україні бере свій початок значно раніше — в листопаді 1943 року. На зорі Незалежності вітчизняний профі–бокс лише продовжив свій літопис, а започаткувала його... румунська окупаційна влада в Одесі. Ідеться про підписання 66 років тому першого професіонального договору за участю боксерів, заснування боксерського профі–клубу «Ринг», формат проведення поєдинків (10 раундів по 3 хвилини).

Всі статті рубрики