Штучна нирка по–німецьки

Штучна нирка по–німецьки

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Свого часу «УМ» повідомляла про плани медиків звести в Черкасах сучасний діалізний центр. Відтоді минуло дев’ять місяців, і колишній корпус Першої міської лікарні перетворився на новітній лікувальний заклад для людей із хворими нирками.

Квартира для гінеколога

Квартира для гінеколога

У славному місті Чигирин, що на Черкащині, місцева влада взялася боротися з дефіцитом лікарів власним методом. Посадовці на всю область оголосили, що в місцевій центральній районній лікарні є вакансія гінеколога. А фахівцеві, який захоче посісти вакантне місце, відразу вручать ключі від просторої трикімнатної квартири. Адже в Чигирині нині працює тільки один фахівець такого профілю. І він фізично не може проконсультувати всіх жінок, котрі цього потребують. «Причому ця квартира буде з євроремонтом, склопакетами, автономним опаленням, — розповідає «УМ» головний лікар Чи­гирин­ської ЦРЛ Анатолій Тамко. — А коли до нас приїде родина лікарів, то ми будемо дуже раді. Бо наш медичний заклад потребує ще й окуліста, невропатолога, терапевта».

Шрами геть!

Шрами геть!

За інформацією МОЗ Росії, до цього часу операції з видалення жовчного міхура в країні проводилися через розріз в області підребер’я завдовжки 15—20 сантиметрів. А менш травматичні втручання з використанням ендоскопічного обладнання здійснювалися через чотири розрізи черевної стінки загальною довжиною близько п’яти сантиметрів. Новий же метод передбачає проведення всіх етапів операції через один розріз в області пупка завдовжки всього 1,5 сантиметра.

Всі статті рубрики