Квартира для гінеколога

19.11.2009
Квартира для гінеколога

Деякі пацієнтки не можуть довго чекати на приїзд нового лікаря... (Фото з сайту www.lutsk.ws.)

У славному місті Чигирин, що на Черкащині, місцева влада взялася боротися з дефіцитом лікарів власним методом. Посадовці на всю область оголосили, що в місцевій центральній районній лікарні є вакансія гінеколога. А фахівцеві, який захоче посісти вакантне місце, відразу вручать ключі від просторої трикімнатної квартири. Адже в Чигирині нині працює тільки один фахівець такого профілю. І він фізично не може проконсультувати всіх жінок, котрі цього потребують. «Причому ця квартира буде з євроремонтом, склопакетами, автономним опаленням, — розповідає «УМ» головний лікар Чи­гирин­ської ЦРЛ Анатолій Тамко. — А коли до нас приїде родина лікарів, то ми будемо дуже раді. Бо наш медичний заклад потребує ще й окуліста, невропатолога, терапевта».

За словами Анатолія Миколайовича, для цих фахівців, якщо вони пройдуть встановлений випробувальний термін (про це вже була розмова з керівниками району та області), теж придбають сучасне житло.

Поки що на заманливу пропозицію — разом із роботою в Чигирині одержати й квартиру — не відгукнувся ніхто з гінекологів Черкащини. Тому головний лікар та влада району сподіваються, що на таку пропозицію пристануть спеціалісти в білих халатах з інших регіонів України. Медики додають, що в останні роки Чигирин вражаюче змінився завдяки Державній програмі «Золота підкова Черкащини». До екологічно чистого міста охоче їдуть туристи, і в нього є гарне майбутнє. Тож лікарі сподіваються, що вакансії будуть вільними недовго.